Πήγαμε λοιπόν εκεί την Κυριακή 3 Ιουνίου 2016 μαζί με τους υποστηρικτές μας αλλά και αγρότες που θέλουν να γνωρίσουν τις πρακτικές της βιώσιμης γεωργίας. Γνωρίσαμε με την Αλεξάνδρα, μας ξενάγησε στο αγρόκτημά της, φάγαμε παρέα και μοιραστήκαμε αυτό που εμείς εννοούμε όταν λέμε βιώσιμη γεωργία. Ό,τι καλλιεργείται στα περίπου 400 στρέμματα του αγροκτήματος, φυτεύεται τη σωστή εποχή και δεν υπάρχουν μονοκαλλιέργειες. Αντιθέτως, οι καλλιέργειες εναλλάσσονται στο χωράφι ανάλογα με τις εποχές των ειδών και η εναλλαγή αυτή εμπλουτίζει το έδαφος με τα αναγκαία θρεπτικά συστατικά, χωρίς ανάγκη για χρήση χημικών. Κανένα φυτοφάρμακα δεν χρησιμοποιείται στο χωράφι, ενώ για τη γονιμότητα του εδάφους χρησιμοποιούνται μόνο παρασκευάσματα φτιαγμένα από κοπριά και νερό. Επίσης, γίνονται συγκαλλιέργειες στο ίδιο χωράφι, ώστε η μία καλλιέργεια να βοηθάει την άλλη, ενώ τα ζιζάνια θεωρούνται σταθεροποιητές των καλλιεργειών. Τέλος, το αγρόκτημα έχει πλήρη αυτάρκεια. Οι σπόροι, η κοπριά, τα λιπάσματα, όλα είναι εσωτερικής παραγωγής. Ό,τι δεν χρησιμοποιηθεί γίνεται κομπόστ και επιστρέφει στη φύση, μεταποιείται ώστε να μην πάει τίποτα χαμένο.
Σε αυτή την προσπάθεια δεν υπάρχουν μεσάζοντες. Τα προϊόντα διατίθενται στην τοπική αγορά, σε κάποια επιλεγμένα καταστήματα στην Αθήνα, ή και κατευθείαν στους επισκέπτες του αγροκτήματος.
Η Αλεξάνδρα μας είχε ετοιμάσει ένα πλούσιο γεύμα, μόνο με προϊόντα που παράγονται στο αγρόκτημα. Μοιραστήκαμε πεντανόστιμο φαγητό χωρίς καθόλου κρέας και επιβεβαιώσαμε ότι είναι δυνατόν να τρεφόμαστε με λιγότερο κρέας, με τροφές το ίδιο ή και περισσότερο θρεπτικές. Είδαμε ότι η καλύτερη ποιότητα της τροφής, μίας τροφής γεμάτης θρεπτικά συστατικά, μας χορταίνει πιο ουσιαστικά και χρειαζόμαστε μικρότερες ποσότητες. Τέλος, είδαμε ότι γίνεται να μην πετιέται τίποτα, αφού ό,τι δεν φαγώθηκε μοιράστηκε!