Υλικά
12 σύκα πλυμένα
1 ξύλο κανέλας, μέτριο
1/3 φλιτζανιού λικέρ Grand Marnier
½ φλιτζάνι νερό
½ φλιτζάνι ζάχαρη παγωτό καϊμάκι για το σερβίρισμα
αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα για το γαρνίρισμα
1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Πλένετε τα σύκα και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί.
2.Ανακατεύετε το νερό με τη ζάχαρη, το λικέρ και την κανέλα σε ένα κατσαρολάκι και τα βάζετε στη φωτιά να σιγοβράσουν για 5 λεπτά. Περιχύνετε τα σύκα με το σιρόπι, τα σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο (χωρίς να αφήσετε να ακουμπάει στα σύκα) και τα ψήνετε στο φούρνο για 40-50 λεπτά. Τα αφήνετε να κρυώσουν και τα φυλάτε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
3.Σερβίρετε από δύο σύκα σε πιάτο ή μπολ παγωτού και τοποθετείτε δίπλα τους από μια μπάλα παγωτό καϊμάκι, περιχύνετε με το σιρόπι και σκορπίζετε από πάνω καβουρδισμένα αμύγδαλα.
4.Φωτογραφία: Βαγγέλης Πατεράκης – Food Styling: Αντωνία Κατή
Olivemagazine.gr