Υπέροχο ριζότο με μανιτάρια χωρίς λάδι!
ΥΛΙΚΑ (3 άτομα)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 φλ. μανιτάρια σε φετούλες
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο (ή 1 κ.γ σε σκόνη)
1 ποτήρι κρασί λευκό
1 φλ. ρύζι για ριζότο
2 φλ. ζωμό λαχανικών
αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και προσθέτουμε ελάχιστο νερό μέχρι να εξατμιστεί και επαναλαμβάνουμε μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο και αφήνουμε για 5-8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν τα υγρά τους και να πάρουν ελαφρύ καφέ χρώμα.
- Προσθέτουμε το ρύζι και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το κρασί και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.
- Προσθέτουμε το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε.
- Αφήνουμε για περίπου 8 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
- Σερβίρετε με λίγο μαϊντανό πάνω και έτοιμο το ριζότο μας!
~ 300 θερμίδες , 44 υδατάνθρακες
lightsintages.blogspot.gr