Ένα από τα πλέον συνηθισμένα λάθη που κάνει η μέση γυναίκα στην κουζίνα της …είναι πως βάζουμε τις ντομάτες μας στο ψυγείο.
Οι ντομάτες έχουν πολύ ευαίσθητα κύτταρα και η υπερβολική ζέστη ή κρύο (ή θέρμανση) προκαλεί έκρηξη των τοιχωμάτων των κυττάρων, καταστρέφοντας τις ντομάτες. Τα ένζυμα που παράγουν τη γεύση καταστρέφονται επίσης, αφήνοντας τις ντομάτες εντελώς άγευστες.
Η λύση;
Φροντίστε να κρατάτε τις ντομάτες σας σε ένα ράφι της κουζίνας, σε μια σειρά ώστε να κυκλοφορεί όσος περισσότερος αέρας γίνεται ανάμεσά τους, και αποφύγετε να τις βάλετε σε σημείο που το χτυπά ο ήλιος.
Τα τοματίνια και τις cherry ντομάτες μπορείτε να τις αφήσετε στη χαρτοσακούλα τους, αρκεί να της ανοίξετε τρύπες. Για να επισπεύσετε την ωρίμανση της ντομάτας, βάλτε τις σε μια χαρτοσακούλα μαζί με ένα μήλο, το οποίο εκπέμπει το αέριο αιθυλένιο, που αποτελεί παράγοντα ωρίμανσης.
Μόλις οι ντομάτες ωριμάσουν, μπορούν να συντηρηθούν για άλλες 3 μέρες. Ορισμένες ποικιλίες, ωστόσο, μπορούν να κρατήσουν μέχρι και 5 μέρες.