Site icon Επιστροφή στη φύση

Μπανανόψωμο (Banana Bread)

Πρόκειται για ένα παραδοσιακό κέικ, που έγινε πολύ δημοφιλές στις Η.Π.Α. τη δεκαετία του 1930. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να χρησιμοποιήσουμε μπανάνες που έχουν παρα-ωριμάσει και δεν τρώγονται ωμές. Έχει πολύ πλούσια γεύση και κρατάει πολλές μέρες χωρίς να σκληρύνει ή μπαγιατέψει.
Υλικά:
2 μπανάνες ώριμες (όσο πιο ώριμες τόσο πιο καλά)
1/3 ελαφρύ λάδι
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα φυτικό γάλα
1 κ.τ.γ. απόσταγμα βανίλιας
2 κ.τ.σ. μελάσα
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα αλεύρι ολικής άλεσης
3/4 κ.τ.γ. μαγειρική σόδα
1 κ.τ.γ. κανέλα
1/2 κ.τ.γ. αλάτι
1/2 κούπα σταγόνες μαύρης σοκολάτας (προαιρετικά)
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C.
Λιώνουμε τις μπανάνες με το πηρούνι και χτυπάμε ελαφρά με ένα αναδευτήρι, προσθέτοντας το λάδι, τη ζάχαρη, τη βανίλια, και τη μελάσα. Μόλις ενωποιηθούν, προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Συνεχίσουμε να ανακατεύουμε με ένα κουτάλι και μόλις ομογενοποιηθεί το μίγμα, ρίχνουμε τελευταίες και τις σταγόνες σοκολάτας. Ανακατεύουμε πάλι και γεμίζουμε τη φόρμα για κέικ.
Ψήνουμε για 50 περίπου λεπτά (μέχρι να τρυπήσουμε με το μαχαίρι και να βγει στεγνό).
Follow us
Exit mobile version