Site icon Επιστροφή στη φύση

Γευστικότατη συνταγή για ωμοφαγικά φαλάφελ

Για αυτή τη συνταγή θα πρέπει 2 ημέρες πριν να έχετε βάλει 1 ποτήρι βιολογικά ρεβίθια στο νερό για 8 ώρες στην συνέχεια τα σουρώνετε και τα αφήνετε στο μπωλ μέχρι να βγάλουν φύτρο. Η συνταγή αυτή θέλει αφυγραντή αλλά αν δεν έχετε τότε μπορείτε να την φτιάξετε και απλά να την σερβίρετε σαν την φάβα και όχι σε στρογγυλά όπως βλέπετε στη φωτογραφία.

Υλικά

2 ποτήρια βιολογικά ρεβίθια φύτρο

1 κουταλιά ταχίνι

2 κουταλιές ταμάρι

6-7 κλαδάκια μαϊντανό σχεδόν μισό ματσάκι

(πλούσιος σε βιταμίνη C ο μαιντανός)

1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι

Χυμός ενός λεμονιού

1 κρεμμύδι

Αλάτι –πιπέρι

Παρασκευή

Χτυπάμε τα ρεβίθια στο μπλέντερ μέχρι να γίνουν κρέμα τα βγάζουμε και βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υπόλοιπα υλικά τα χτυπάμε καλά και ρίχνουμε μέσα και τα ρεβίθια τα χτυπάμε μέχρι να ενωθούν και είναι έτοιμα.

Σερβίρουμε σε ένα πιάτο όπως κάνουμε με τη φάβα και από πάνω ρίχνουμε λίγο λεμόνι και ψιλοκόβετε αν θέλετε λίγο φρέσκο κρεμμυδάκι.

Συνοδέψτε με πράσινη σαλάτα.

Follow us
Exit mobile version