Υλικά :
Για τη ζύμη
- 800 γρ. αλεύρι
- 2 1/2 ποτήρια χλιαρό νερό
- 1 κουταλιά λάδι
- Αλάτι
- 1 βούτυρο
Για τη γέμιση
- 1 κιλό πράσα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 2 αυγά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι
Εκτέλεση
Αρχικά ζυμώνουμε το αλεύρι, το νερό, το λάδι και το αλάτι. Χωρίζουμε στα δύο τη ζύμη,και πλάθουμε τις δύο μπάλες ξεχωριστά. Στη συνέχεια ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο και το αλείφουμε με λιωμένο βούτυρο. Το διπλώνουμε αλείφοντας με βούτυρο, να γίνει ένα τετράγωνο κομμάτι και το βάζουμε στο ψυγείο. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με την άλλη μπάλα.
Τα αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο, τα βγάζουμε ένα-ένα και ανοίγουμε φύλλο. Απλώνουμε το ένα φύλλο στο ταψί κατόπιν ρίχνουμε τη γέμιση. Με το δεύτερο φύλλο σκεπάζουμε. Αλείφουμε με το υπόλοιπο βούτυρο την κόβουμε σε κομμάτια και την ψήνουμε στους 250 βαθμούς. Και η πρασόπιτα μας είναι έτοιμη!!
Tip: Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη φέτα στη γέμιση για περισσότερη νοστιμιά..