Ένα φρέσκο Αγιωργίτικο είναι το κρασί πασπαρτού, κυρίως αν θέλετε ένα κρασί που θα σας “δροσίσει”. Μια κλασική παραδοσιακή Νεμέα με λίγο βαρέλι θα δέσει αρμονικά με το πιάτο και θα ενισχύει την απόλαυση. Το Ξινόμαυρο είναι ακόμη μια καλή επιλογή. Ίσως να αποτελεί μια πιο ταννική επιλογή, όμως το λίπος από το κρέας θα δέσει αρμονικά με την οξύτητα αλλά και τις ταννίνες του Ξινόμαυρου και θα σταθεί άξια πλάι στα τσικνιστά μας κρεατικά. Ένα αντιπροσωπευτικό Merlot μπορεί να γίνει καλός παρτενέρ για τις μοσχαρίσιες μπριζόλες. Ένα Cabernet Sauvignon θα αφήσει χώρο στο κρέας να εκφραστεί και να αναδείξει τα χαρακτηριστικά του. Τέλος, το αγαπημένο Syrah θα μας χαρίσει μια όμορφη επιλογή για να συνοδεύσει τις σημερινές στιγμές κρεατοφαγίας.
Καλό τσίκνισμα με καλό κρασί και καλή παρέα!