Κάτι ήξεραν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι και οι αρχαίοι Ρωμαίοι που τοποθετούσαν αποξηραμένα χόρτα και μπαχαρικά στα μπάνια και τους χώρους που ήθελαν να νοιώθουν σαν βασιλιάδες.
Η τέχνη του ποτ πουρί έχει βαθιές ρίζες στο χρόνο.Μείγματα ξεραμένων λουλουδιών και μπαχαρικών μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο. Ποτ πουρί, όμως μπορούμε να φτιάξουμε μόνες μας στο σπίτι με λουλούδια, αρώματα και χρώματα που αρέσουν σε μας και τους αγαπημένους μας.
- Μαζεύουμε άνθη προσεκτικά για να μην τα τραυματίσουμε, νωρίς το πρωί. Προτιμούμε αυτά που έχουν μόλις ανοίξει.
- Είτε τα σκορπίζουμε σε μεγάλη επιφάνεια είτε τα ομαδοποιούμε σε μικρά αυτοσχέδια πουγκιά και τα κρεμάμε ανάποδα.
- Όταν αποξηρανθούν τα αποθηκεύουμε σε αεροστεγώς κλειστά γυάλινα βαζάκια.
- Προσθέτουμε ξύλα κανέλας, γαρύφαλλα, φλούδες λεμονιού ή πορτοκαλιού και ξεραμένη λεβάντα για συντηρητικό.
- Τέλος προσθέτουμε το αγαπημένο μας άρωμα ή μερικές σταγόνες αιθέρια έλαια. Αν θελουμε πιο δυνατο αρωμα βαζουμε το βαζο με τα λουλουδια στο ψυγειο για λιγες ωρες !!!!
- Τα αφήνουμε σε βάζο για δέκα-δεκαπέντε μέρες ανακατεύοντας τα συχνά.
Μια ακόμα ιδέα που μας έστειλε η φίλη μας Αθηνά είναι αφού μαζέψουμε τις φλούδες από τα εσπεριδοειδή που καταλώσαμε το χειμώνα , να τα κόψουμε σε κομματάκια, στη συνέχεια τα απλώνουμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε να αποξηραθούν σε ένα ζεστό μέρος του σπιτιού. Όταν ξεραθούν καλά τα ανακατεύουμε με κανελογαρύφαλλα, κ αστεροειδή .Ότι πέταλα από λουλούδια του κήπου μαζεύουμε τα αποξηρένουμε και αυτά.Τα ανακατεύουμε και τα τοποθετούμε όλα σε μπώλ.Ένα φευγάτο σπρέι με νερό , ανακάτεμμα και να Το. Όλο το καλοκαίρι ευωδιαστοί χώροι…