Ένα ξεχωριστό γλυκό με λίγες θερμίδες για όλες τις ώρες!
Υλικά
Για 2-4 άτομα
- 4 κόκκινα μεγάλα μήλα
- 1 ποτήρι κόκκινο ξηρό κρασί
- 1 ποτήρι νερού χυμό πορτοκάλι
- ξύσμα από ένα πορτοκάλι
- 1 ρίζα τζίντζερ ελάχιστα τριμμένη, περίπου 1 κουταλιά της σούπας
- 1 -2 στικς κανέλας ή 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα
- 100 γραμμάρια αμύγδαλα σε νιφάδες
- προαιρετικά 2 κουβερτούρες
Εκτέλεση
Σε ένα καθαρό μπολ πιάνουμε ένα – ένα τα μήλα και τα καθαρίζουμε ολόκληρα. Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα περιχύνουμε με το χυμό πορτοκαλιού ,κόκκινο κρασί και κανέλα. Έπειτα ρίχνουμε τα ξύλα κανέλας στον κρασοχυμό μας και θρυμματίζουμε τη ρίζα τζίντζερ πάνω στα μήλα μας.
Φουρνίζουμε το ταψί και αφήνουμε τα μήλα να ψηθούν για 45 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς στο πρόγραμμα με αντιστάσεις (πάνω – κάτω).Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο λιώνουμε κουβερτούρα σε μπέν μαρί, και περιχύνουμε τα μήλα, για το τέλος τα πασπαλίζουμε με νυφάδες αμύγδαλου.
Απαιτούμενος χρόνος: 45 λεπτά
από wine.gr