Site icon Επιστροφή στη φύση

Βιεννέζικη Βασιλόπιτα

Υλικά:

  • 1 βιτάμ
  • 3 αβγά
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κ γ μπεικιν
  • 3-4 βανίλιες
  • 4 κ. σ. καρυδόψυχα
  • 4 κ. σ. αμυγδαλόψυχα
  • 4 κ. σ. τριμμένη κουβερτούρα
  • 4 κ. σ. σταφίδες ξανθές
  • 4 κ. σ. ινδική καρύδα
  • 1 κεσέ γιαούρτι
  • 1 κ. γ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ. γ. ξυσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 κούπα χυμό και από τα δύο
  • 500 γραμ. αλεύρι φαρίν
Εκτέλεση :
Χτυπάμε το βούτυρο (μαλακό, σε θερμοκρασία δωματίου) με τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, συνεχίζοντας το χτύπημα. Στο μείγμα με τα αυγά προσθέτουμε τώρα τις βανίλιες και τα ξύσματα.  Σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε εναλλάξ χυμό-γιαούρτι και αλεύρι. Δεν πολυ-χτυπάμε. Ίσα να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Δεν ξεχνάμε πού και πού να σταματάμε το μίξερ και να μαζεύουμε από τα πλαινά του κάδου ό,τι έχει μαζευτεί, ώστε να έχεις σωστά ανακατεμένο μείγμα. Αφού ρίξουμε όλο το αλεύρι, σταμετάμε το μίξερ και προσθέτουμε και ανακατεύουμε τους ξηρούς καρπούς. Βάζουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 160 βαθμούς (προθερμασμένο φούρνο) για περίπου 45 λεπτά έως μία ώρα (ξέρεις το τεστ: βυθίζεις ένα μαχαίρι στο κέικ και αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο. Αυτό το κάνεις μετά τα 45 λεπτά.)

 

Follow us
Exit mobile version