Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Μανιτάρια γεμιστά με ρύζι, πιπεριές & φέτα

Υλικά

  • 10 μεγάλα portobello Μανιτάρια Ελληνικής γης
  • 10 κ.σ. ρύζι
  • 1 πιπεριά ψιλοκομμένη κόκκινη σε κυβάκια
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένα
  • τυρί φέτα
  • 1/2 κουτί ντοματάκια κονκασέ

1. Καθαρίζετε τα portobello με βρεγμένη πετσέτα. Κόβετε το κοτσάνι (αν θέλετε το ψιλοκόβετε και το προσθέτετε μαζί με το ρύζι αργότερα) και βάζετε τα μανιτάρια με τη λεία επιφάνεια προς τα κάτω σε ένα ταψί.

2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζετε λάδι να κάψει και σοτάρετε το κρεμμύδι, αφού γυαλίσει προσθέτετε το τριμμένο κολοκυθάκι και την πιπεριά. Αλατοπιπερώνετε και συνεχίζετε για λίγα λεπτά το σοτάρισμα. Τέλος προσθέτετε το ωμό ρύζι, τσιγαρίζετε για 2 με 3 λεπτά, προσθέτετε την ντομάτα, τον μαϊντανό και πάρα πολύ λίγο νερό. Μετά το τσιγάρισμα του ρυζιού χαμηλώνετε την φωτιά και αφήνετε να βράσετε το ρύζι σε ελάχιστο νερό για 5 λεπτά. Δε χρειάζεται να βράσετε πολύ το ρύζι γιατί θα ολοκληρωθεί το βράσιμο του μέσα στο μανιτάρι όταν θα μπει στο φούρνο.

3. Κατεβάζετε από την φωτιά και προσθέτετε τυρί φέτα σπασμένη σε κομματάκια με το πιρούνι, ανακατεύετε να πάει παντού και γεμίζετε τα καπέλα των μανιταριών. Από πάνω ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο σε κάθε μανιτάρι και τοποθετείτε το ταψί στο φούρνο στους 200 με 210 °C για 35 με 40 λεπτά. Στο τέλος βγάζετε και ρίχνετε πάνω σε κάθε μανιτάρι λίγη φέτα και βάζετε ξανά το ταψί στον καυτό φούρνο μέχρι η φέτα να λιώσει πάνω στο ρύζι.

Follow us

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish

«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Enter your email address:

Αρχείο

GreekEnglish