Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Η αγκινάρα και η διατροφική της αξία

Αγκινάρα :Διουρητικό,ορεκτικό.
Επιστημονική ονομασία:Cynara scolymus της οικογένειας των Compositae
H αγκινάρα μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης και του σακχάρου στο αίμα.
Προστατεύει το συκώτι από τις τοξίνες και τις μολύνσεις. Επίσης προωθεί την ανάπλαση των κυττάρων του συκωτιού και την κυκλοφορία του αίματος.
Γενικά προτείνεται για κάθε αρρώστια του στομάχου.Οι άγριες αγκινάρες είναι καλή πηγή μαγνησίου που είναι γνωστό για την ιδιότητα του να μειώνει την ψηλή πίεση του αίματος.
Χολή:Μέσα σε περίοδο 12 ωρών διεγείρει την έκκριση της χολής κατά 60% τέσσερις φορές περισσότερο από το κανονικό.
Παρενέργειες: Επειδή η αγκινάρα διεγείρει την έκκριση της χολής δεν πρέπει να λαμβάνεται από άτομα που έχουν μπλοκαρισμένη δίοδο στη χολή. Όσοι έχουν προβλήματα με πέτρες στη χολή να λαμβάνουν την αγκινάρα με προσοχή διότι υπάρχει περίπτωση δημιουργίας σπασμών.
Ακόμη η συχνή χρήση της αγκινάρας στη διατροφή προκαλεί αλλεργικές αντιδράσεις.
Περισσότερες συμβουλές για τη διατροφή στη σελίδα της Άρτεμις εδώ
 
Follow us

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish

«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Enter your email address:

Αρχείο

GreekEnglish