Site icon Επιστροφή στη φύση

Για να μην μυρίζουν το κουνουπίδι & το μπρόκολο όταν βράζουν

Για να μην μυρίζει το κουνουπίδι ή το μπρόκολο κατά το βράσιμο, υπάρχει ένα μικρό μυστικό. Ή μάλλον δύο! Ακολουθήστε τα και το σπίτι μέσα σε λίγα λεπτά θα μοσχοβολάει ξανά καθαριότητα. Και δεν θα χρειάζεται τα πιτσιρίκια να κλείνουν τη μύτη ή να βγάζουν επιφωνήματα απέχθειας για αυτά τα πολύτιμα στη διατροφή μας λαχανικά….

Για να μην μυρίζει το κουνουπίδι ή το μπρόκολο

  • κατά το βράσιμο (tip πρώτο)

Κι όμως το μυστικό για να αποφύγουμε την έντονη μυρωδιά αυτών των λαχανικών βρίσκεται στο ίδιο το βράσιμο. Όσο περισσότερο βράζουμε το κουνουπίδι ή το μπρόκολο, τόσο πιο αποπνικτική γίνεται η μυρωδιά τους. Αυτό που προτείνω είναι να τα κόψουμε σε μικρά μπουκετάκια, να τα ρίξουμε στο νερό όταν αυτό αρχίσει να κοχλάζει και να τα αφήσουμε λιγότερο χρόνο. Δεν χρειάζεται να λιώσουν, για να φτιάξουμε τη σαλάτα μας. Αλ ντέντε γίνονται πιο νόστιμα και διατηρούν καλύτερα τα θρεπτικά συστατικά τους. Επίσης, αν θέλουμε, την ώρα που βράζει το λαχανικό μας στην κατσαρόλα ρίχνουμε μαζί και μισό λεμόνι με τη φλούδα του. Μέρος της βαριάς μυρωδιάς θα απορροφηθεί από το λεμόνι, χωρίς να επηρεαστεί αρνητικά η γεύση.

  • μετά το βράσιμο (tip δεύτερο)

Αφού βράσαμε το κουνουπίδι ή το μπρόκολο και το σπίτι εξακολουθεί να μυρίζει άσχημα, προχωράμε στο δεύτερο μυστικό. Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι νερό μαζί με διάφορα μπαχαρικά, όπως κανέλα, γαρίφαλο, βανίλια και φλούδες εσπεριδοειδών, π.χ. λεμόνι ή πορτοκάλι κι αφήνουμε να σιγοβράσουν για κάποια λεπτά. Κρατάμε ανοικτό το καπάκι και μια εκπληκτική μυρωδιά θα διασκορπιστεί σε όλο το χώρο. Κανείς δεν θα αντιληφθεί ότι πριν λίγο στην κουζίνα ετοιμάζαμε κουνουπίδι! Φυσικά θα ανοίξουμε και λίγο το παράθυρο, έτσι;

 

Follow us
Exit mobile version