Εσείς έχετε φάει ποτέ γλυκό του κουταλιού κάστανο; Ε, ναι λοιπόν μπορεί να γίνει κι αυτό και πιστέψτε το, αν το δοκιμάσετε θα δείτε είναι από τα καλύτερα γλυκά του κουταλιού ever!!Μια που αυτήν την εποχή μπορούμε να βρούμε εύκολα κάστανα παντού, μπορούμε να το δοκιμάσουμε, αλλά καλύτερα για όσους το κάνουν πρώτη φορά να μην χρησιμοποιήσουν μεγάλη ποσότητα και τα κάστανα που θα πάρουμε να μην είναι πολύ μικρά αν θέλουμε το γλυκό μας να έχει ωραία εμφάνιση..
 
ΥΛΙΚΑ :
 
1/2 κιλό κάστανα
1/2 κιλό ζάχαρη
1 ξύλο κανέλλας 
1 λεμόνι
2 ποτήρια νερό
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Αφού έχουμε πάρει μισό κιλό κάτσανα, τα χαράζουμε μ’ένα σταυρό απαλά στην κορυφή τους χωρίς να φτάσουμε στη σάρκα τους. Τα βράζουμε για δέκα μόνον λεπτάκια, άντε ένα τέταρτο και μετά τα κρυώνουμε και τα ξεφλουδίζουμε κι από τις δύο φλούδες τους, προσέχοντας μη μας σπάσουν. Στη συνέχεια τα βράζουμε χωρίς τη φλούδα τους μέχρι να μαλακώσουν αλλά προσοχή μη λιώσουν..
Σε άλλη κατσαρόλα βάζουμε μισό κιλό ζαχαρη και δυο ποτήρια νερό και μόλις αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα τα κάστανα μας και τα σιγοβράζουμε για κανένα δεκάλεπτο. Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε μέσα ένα ξύλο κανέλλας και ίσως λίγα γαρύφαλλα ,αν έχουμε πρόχειρα και το χυμό από μισό λεμόνι. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα κι αφήνουνε το σιρόπι να ποτίσει το κάστανο μας. Την επόμενη ημέρα αν όλα έχουν παει καλά και τα κάστανα μας είναι μαλακά σιγοβράζουμε για άλλα 5 λεπτάκια το γλυκό μας και το αφήνουμε να κρυώσει. Κανονικά  αυτή η διαδικασία  θέλει άλλες δυο μέρες για να δέσει καλύτερα το κάστανο μρ το σιρόπι του, να γίνεται για 5 λεπτα βράσιμο , του σκεπασματος με την πετσετα και της ηρεμίας του γλυκού για 24 ώρες, αλλά και να μην γίνει δοκιμάζουμε το γλυκό κι αν μας αρέσει το βάζουμε στα βαζάκια μας..(αν προλάβει να μπει)…
 
 
Καλή επιτυχία!!!
 
 
Follow us