Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Εύκολη ιδέα για να φτιάξεις φωτιστικό από μπαμπού!

Από τις πιο έξυπνες ιδέες για να δώσεις στυλ στο σπίτι σου είναι το να φτιάξεις το δικό σου φωτιστικό. Ένα φωτιστικό από μπαμπού είναι μία πολύ όμορφη ιδέα για να αυξήσεις την φωτεινότητα και ταυτόχρονα την ζεστασιά στο σπίτι σου.

Το να αγοράσεις ένα από κάποιο κατάστημα είναι σίγουρα ασύμφορο και ειδικά στις μέρες μας που τα DIY έπιπλα και διακοσμητικά είναι άκρως διαδεδομένα, δεν βλέπω και τον λόγο να μην προσπαθήσεις να φτιάξεις μόνος σου το αντικείμενο που θα δίνει φως στον χώρο σου.

Μπορεί να μην το πιστεύεις αλλά η διαδικασία για να το κατασκευάσεις είναι απίστευτα εύκολη. Τι είναι πιο σημαντικό όμως; Μα φυσικά το να μην ξοδέψεις πολλά χρήματα. Σου έχω λοιπόν την κατάλληλη και πιο οικονομική πρόταση για το πως να το φτιάξεις βήμα προς βήμα!

Τα υλικά που θα χρειαστείς είναι τα εξής:

  • σουπλά από μπαμπού
  • κόλλα για ξύλο
  • mini σφιγκτήρες ή μεταλλικά μανταλάκια
  • ντουί με καλώδιο
  • λάμπα με λίγα watt
  • ψαλίδι

Για να ξεκινήσεις αυτή την εύκολη ξύλινη κατασκευή θα πρέπει να πάρεις το σουπλά και να κόψεις προσεκτικά τα σχοινάκια που κρατάνε τις λωρίδες από μπαμπού, ώστε να μπορέσεις να πάρεις το ξύλο.

Αφού πάρεις τις ράβδους βάλε λίγη κόλλα περίπου ένα εκατοστό πριν από το τέλος της μίας πλευράς και κάνε καμπύλη για να φτάσει στην άλλη πλευρά, ώστε να έχεις έναν κύκλο. Ακούμπα τις δύο άκρες και βάλε έναν σφιγκτήρα για να τις κρατήσεις ενωμένες.

Άσε την κόλλα να στεγνώσει για τουλάχιστον 2 ώρες και ταυτόχρονα συνέχισε για να κάνεις περίπου 20 κύκλους από μπαμπού για κάθε φωτιστικό που θα φτιάξεις. Αν τώρα θέλεις να έχεις και κάποιο μεγαλύτερο φωτιστικό μπορείς πολύ απλά να φτιάξεις έναν κύκλο χρησιμοποιώντας δύο κομμάτια από το μπαμπού.

Μόλις δεις ότι έχει στεγνώσει η κόλλα, πάρε τρεις από τους κύκλους που έφτιαξες και ένωσε τους όπως βλέπεις και στην εικόνα για να φτιάξεις μια σφαίρα. Οι διασταυρώσεις θα πρέπει να δημιουργούν ένα ισόπλευρο τρίγωνο από το οποίο θα περάσει και το καλώδιο της λάμπας. Βάλε κόλλα και από πάνω τους σφιγκτήρες για ακόμη 2 ώρες.

Τώρα πρόσθεσε και άλλους κύκλους φροντίζοντας πάντα να αφήσεις σε κάποιο σημείο το κατάλληλο κενό για να περάσει η λάμπα. Η διαδικασία είναι ίδια. Βάζεις κόλλα, από πάνω τους σφιγκτήρες και αφήνεις για περίπου 2 ώρες.

Τέλος, βίδωσε την λάμπα επάνω στο ντουί και πέρασε την μέσα από την σφαίρα. Προσοχή! Θα πρέπει την απέναντι πλευρά από εκείνη που έχεις αφήσει το κενό να την έχεις κάνει πιο σφιχτή, για να σταματάει το φωτιστικό στην βάση της λάμπας.

exypnes-idees.gr

 

Follow us

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish

«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Enter your email address:

Αρχείο

GreekEnglish