Η πιο ελαφριά μους λεμόνι με λίγα υλικά για να γλείφεις τα δάχτυλα σου. Μία εύκολη συνταγή για ένα πολύ νόστιμο γλυκό που θα λατρέψουν όλοι.

Αν θέλετε ένα γλυκό ελαφρύ και χωνευτικό, σας έχω τη λύση. Η μους λεμόνι που θα δείτε παρακάτω, κάνει θαύματα αν νιώθετε φουσκωμένοι μετά το φαγητό. Επιπλέον καλύπτει την ανάγκη μας για γλυκό, χωρίς να παχαίνει.

Τι θα χρειαστείς:

  • Ο χυμός από 5 ως 6 λεμόνια. Αν μας αρέσουν οι ξινές γεύσεις, μπορούμε να στύψουμε περισσότερα λεμόνια, αν όχι, μπορούμε να στύψουμε και τέσσερα.
  • 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος light
  • Ένα κουτί ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ. Μπισκότα παπαδοπούλου, θρυμματισμένα
  • Τρούφα προαιρετικά, αν θέλουμε να γαρνίρουμε από πάνω

Εκτέλεση

Με μίξερ χειρός, χτυπάμε την κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίζει να μοιάζει με σαντιγί. Ρίχνουμε μέσα το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε για τρία λεπτά ακόμη. Συνεχίζουμε με το χυμό λεμονιού. Χτυπάμε για άλλα πέντε λεπτά. Παρατηρούμε ότι το λεμόνι βοηθάει το μείγμα να πήξει πιο γρήγορα, οπότε δεν χρειάζεται να χτυπήσουμε πολύ. Σταματάμε το χτύπημα όταν δούμε ότι το μείγμα είναι σχετικά σφιχτό.

Παίρνουμε τέσσερα με πέντε ποτηράκια παγωτού. Αν έχουμε στύψει περισσότερα από πέντε λεμόνια, ίσως χρειαστούμε περισσότερα ποτηράκια. Βάζουμε στον πάτο τους λίγα θρυμματισμένα μπισκότα. Συνεχίζουμε με το μείγμα μας. Βάζουμε πάλι λίγα μπισκότα και μετά λίγο μείγμα ακόμη.

Αν θέλουμε, ρίχνουμε από πάνω λίγη τρούφα σοκολάτα ή ελαφριά σαντιγί. Εναλλακτικά, μπορούμε να βάλουμε επάνω ένα μπισκότο ολόκληρο ή μια κουταλιά γλυκό του κουταλιού. Μπορούμε επίσης να γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού ή με άλλα φρούτα.

Βάζουμε τα ποτηράκια στο ψυγείο για μία τουλάχιστον ώρα, μέχρι να πήξει το μείγμα. Είμαστε έτοιμοι για το σερβίρισμα!

Αν δεν θέλουμε να το σερβίρουμε σε ποτηράκια, μπορούμε να κάνουμε την ίδια διαδικασία σε ταψί, και να βγει το γλυκό μας ενιαίο. Από κει, μπορούμε να κόψουμε το γλυκό μας σε μερίδες.

Άλλο ένα μικρό μυστικό: Η μους μπορεί να χρησιμεύσει και ως κρέμα για τούρτες ή άλλα γλυκά, πάνω σε παντεσπάνι.

Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

www.eisaimonadiki.gr

Follow us