Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Σεμινάριο για την γονιμότητα του εδάφους στη Θεσσαλονίκη

Ο ΑΙΓΙΛΟΠΑΣ – Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα και την Οικολογία στην Γεωργία σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Scuola Superiore Sant Anna, Piza, (Italy) και την Ένωση Αγροτών Bιοκαλλιεργητών Bορείου Ελλάδος διοργανώνει ολοήμερο σεμινάριο για την γονιμότητα του εδάφους.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στις 8 Οκτωβρίου στο Αγρόκτημα Οικολογικής Γεωργίας (Θέρμη Θεσσαλονίκης) με συμμετοχή επιστημόνων από τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, το ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ και το Πανεπιστήμιο τηςPisa της Ιταλίας (βλ. συνημμένο πρόγραμμα). Στο σεμινάριο αυτό θα παρουσιαστεί και η εφαρμογή αξιολόγησης του εδάφους με το τεστ του φτυαριού, η οποία δημιουργήθηκε στα πλαίσια του προγράμματος CAPSELLA. Το τεστ του φτυαριού βοηθάει τον βιοκαλλιεργητή να έχει μια πρώτη προσέγγιση στην κατάσταση του εδάφους και να λειτουργεί βοηθητικά στις τυχόν εργαστηριακές εδαφολογικές αναλύσεις.

Το σεμινάριο είναι ελεύθερης συμμετοχής και απευθύνεται κυρίως σε επαγγελματίες βιοκαλλιεργητές αλλά και παραγωγούς που ενδιαφέρονται να μάθουν πληροφορίες σχετικά με τη γονιμότητα του εδάφους, τα στοιχεία που την αποτελούν αλλά και εργαστηριακούς ή πρακτικούς τρόπους για την αξιολόγησή της.

Για την συμμετοχή σας παρακαλούμε να αποστείλετε την παρακάτω αίτηση με email στο greekseedschool@aegilops.gr ή στο fax 2428094558 μέχρι τις 25 Σεπτεμβρίου.

Για πληροφορίες επικοινωνήστε στο 2428094558 (9.00 – 13.00π.μ.) ή στο 6973082949 (Bακάλη Χριστίνα)

Πρόσβαση στο Αγρόκτημα Οικολογικής Γεωργίας :στο δρόμο από Θέρμη για Πανόραμα, στο ύψος του Lidl, στρίβουμε δεξιά. Υπάρχει επιγραφή πάνω στο δρόμο που λέει προς «Φράγμα Θέρμης». Το αγρόκτημα είναι μερικά μέτρα πιο κάτω, στα αριστερά.

Για περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής επισκευτείτε το www.aegilops.gr

Follow us

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish
«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Αρχείο

GreekEnglish