Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Κάλεσμα στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τις εξευτελιστικές τιμές στο ροδάκινο σε Νάουσα και κόμβο Μαυροβουνίου Πέλλας την Πέμπτη 13 Ιουλίου.

Συγκέντρωση διοργανώνει ο Αγροτικός Σύλλογος Νάουσας «Μαρίνος Αντύπας», την Πέμπτη 13 Ιούλη, 9:00 μ.μ. στην πλατεία Καρατάσου στη Νάουσα.

Σε ανακοίνωση – κάλεσμα, αναφέρει: «Συνάδελφοι αγρότες, αγρότισσες,Δεν πάει άλλο! Στο όνομα της κρίσης δεχόμαστε εδώ και χρόνια συνεχή αντιαγροτικά μέτρα: εξευτελιστικές τιμές στο ροδάκινο και όλα τα αγροτοκηνοτροφικά προϊόντα, συνεχείς αυξήσεις εφοδίων, ασφάλιστρα στον ΕΦΚΑ, χαράτσια σε ΕΛΓΑ, ΟΣΔΕ, άγρια φορολόγηση, πανάκριβες πιστοποιήσεις για αγροτικά μηχανήματα. Όλα αυτά προστίθενται στην ήδη δύσκολη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με το εμπάργκο και τις θεομηνίες.
Αγρότες στην περιοχή μας μένουν ανασφάλιστοι, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, διώχνονται από τα χωράφια τους. Μόνοι κερδισμένοι είναι οι εμποροβιομήχανοι και οι μεγαλοαγρότες. Δεν μας μένει τίποτε άλλο παρά μόνο η οργάνωση του αγώνα μας, ώστε να μπορέσουμε να ζήσουμε και να ξανακαλλιεργήσουμε.

Διεκδικούμε: Την άμεση αναπλήρωση του εισοδήματός μας λόγω του εμπάργκοΤην έγκαιρη εκτίμηση των ζημιών από το χαλάζι τις πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή μας για δεύτερη χρονιά, καθώς και των αποζημιώσεων προηγούμενων χρόνων (ενστάσεων του 2015 ΠΣΕΑ κα).

Κατώτερες εγγυημένες τιμές γι’ όλα τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα.Αφορολόγητο 12.000 ευρώ συν 3.000 για κάθε παιδί, να μην ισχύσουν τα τεκμήρια διαβίωσης, αύξηση της φορολογίας για τα επιπλέον εισοδήματα στους μεγαλοαγρότες έως και 45%.

Η Υγεία είναι το πολυτιμότερο κοινωνικό αγαθό, μπορεί και πρέπει να παρέχεται δωρεάν για όλους, χωρίς εξαιρέσεις.

Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για την υγεία. Αναβάθμιση και στελέχωση των νοσοκομείων και κέντρων υγείας, δημόσια δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και πρόνοια.Συντάξεις αξιοπρέπειας στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες.

Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης, στα μέσα και εφόδια καθώς ο ΦΠΑ είναι ουδέτερος φόρος.Λέμε όχι σε κάθε νέο και παλιό χαράτσι, να πληρώσουν την κρίση αυτοί που την δημιούργησαν : βιομήχανοι, εφοπλιστές, μεγαλέμποροι, τραπεζίτες.Όλοι στη συγκέντρωση την Πέμπτη 13 Ιούλη, 9:00 μ.μ. στην πλατεία Καρατάσου στη Νάουσα.

Μπορούμε να τους σταματήσουμε!

Συνεχίζουμε, θα νικήσουμε !

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΚΥΔΡΑΣ
Ο Αγροτικός Σύλλογος Σκύδρας καλεί όλους τους αγρότες την Πέμπτη 13 του μήνα σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις εξευτελιστικές τιμές του επιτραπέζιου ροδάκινου και την αβεβαιότητα του συμπυρηνου στις 8.30 το πρωί στα φανάρια Μαυροβουνίου με κατεύθυνση την Έδεσσα.Επίσης καλούνται και όλοι οι συνεταιριστες να συνδράμουν με την παρουσία τους!

Follow us

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish
«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Αρχείο

GreekEnglish