Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Διατροφικές συμβουλές για μετά το Πάσχα

Το πασχαλινό τραπέζι περιέχει ποικιλία κρεατικών με υψηλές θερμίδες και λιπαρά,ορεκτικά,γλυκά και αλκοόλ.Δεν είναι δύσκολο αν αφεθούμε μετά τις γιορτές να έχουμε αποκτήσει παραπάνω κιλά από τα συνηθισμένα.

Δεν χρειάζεται να μας πιάνει πανικός,με τη βοήθεια ενός ειδικού και με κάποιες αλλαγές στο διαιτολόγιο μας μπορούμε να τα χάσουμε γρήγορα και εύκολα.

Αρχικά,τις μέρες μετά τις ατασθαλίες καλό θα ήτανε να καταναλωνετε όλη τη μέρα 5-6 μερίδες φρούτων και γιαούρτι και το βράδυ άπαχο κρέας με σαλάτα λαχανικών(π.χ. κοτοσαλάτα)

Έπειτα τις επόμενες μέρες καλό θα ήταν να καταναλώνετε πλούσιο πρωινό(π.χ τοστ με ένα ποτήρι γάλα, ή γιαούρτι με φρούτα,ή γάλα με δημητριακά ή βρώμη) Σαν ενδιάμεσο γεύμα προτιμήστε φρούτα,γιαούρτι,φυσικούς χυμούς,τσάι ή ροφήματα,μια χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς.

Το μεσημέρι καλό θα ήτανε να καταναλώσετε όσπρια,λαχανικά,σούπες ,ψάρια. Όσον αφορά το βραδινό καλές επιλογές είναι οι σαλάτες(μπορείτε να πειραματιστείτε με τις μίξεις λαχανικών-φρούτων),γιαούρτι με φρούτο,δημητριακά με γάλα,φρουτοσαλάτες. Τέλος μη ξεχνάτε ότι η άσκηση επιταχύνει την διαδικασία απώλειας βάρους και αυξάνει την μυική μάζα.

Επιμέλεια : Άρτεμις Ζερδελή Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Follow us
Similar posts
  • Προσθέστε σπόρου... Οι σπόροι είναι θρεπτικοί και περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Δε πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι η κατανάλωσή τους πρέπει να γίνεται ελεγμένα διότι περιέχουν αρκετές θερμίδες. Σπόροι κολοκύθας: Πλούσιοι σε πρωτεΐνες,σίδηρο ψευδάργυρο και φώσφορο τρώγονται και ωμοί. Σουσάμι. Αποτελεί καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου ενώ περιέχει και σίδηρο και νικοτινικό οξύ. Οι αλεσμένοι σπόροι (ταχίνι) μπορούν να [...]
  • Τα αλλεργιογόνα ... Γράφει ο Παπαγεωργίου Αθανάσιος (Γεωπόνος (ΤΕ)) Αλλεργιογόνα- βιομηχανική μεταχείριση. Τα αλλεργιογόνα στα τρόφιμα απαντώνται από ένοχες πρωτεΐνες που περιέχουν και μπορούν να δημιουργήσουν ανεπιθύμητες συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό. Η αντίδραση του οργανισμού στις συγκεκριμένες πρωτεΐνες μπορεί να οφείλεται είτε σε κληρονομικούς λόγους είτε όχι. Ενδέχεται ένα άνθρωπος να αποκτήσει τις ανεπιθύμητες αυτές συνέπειες από ένα [...]
  • Το λίγο αλκοόλ π... Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο για αρκετές καρδιοπάθειες, αλλά όχι όλες, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική έρευνα, στην οποία συμμετείχαν και τρεις ελληνικής καταγωγής επιστήμονες. Ως μέτρια ποσότητα αλκοόλ θεωρούνται οι 14 μερίδες (112 γραμμάρια) την εβδομάδα, δηλαδή δύο τη μέρα κατά μέσο όρο. Ενδεικτικά, ένα ποτήρι κρασί των 125 [...]
  • Φρούτα για καλή ... Τρώγονται εύκολα και είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά.Τα φρούτα αποτελούν το ιδανικό σνακ.Η επιστημονική έρευνα μας έδειξε ότι ακόμη και μια μικρή αύξηση κατά μία ή δύο μερίδες των φρούτων που τρώμε κάθε μέρα μπορεί να μειώσει με τρόπο θεαματικό την ευαισθησία μας για ορισμένες νόσους. ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ Τα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη [...]
  • Πόση άσκηση χρει... Με την εργασία, τις οικογενειακές ευθύνες και το άγχος της καθημερινότητας, είναι λογικό να μην μπορεί κάποιος να κρατήσει πρόγραμμα στη γυμναστική. Γι’ αυτό το λόγο, αυτό που πρέπει να απασχολεί το κόσμο θα πρέπει να είναι η αποτελεσματικότητα του προγράμματος που θα ακολουθήσει. Το Αμερικανικό Κολέγιο Αθλητιατρικής και η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία συνιστούν δυόμιση [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish
«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Αρχείο

GreekEnglish