Το πασχαλινό τραπέζι περιέχει ποικιλία κρεατικών με υψηλές θερμίδες και λιπαρά,ορεκτικά,γλυκά και αλκοόλ.Δεν είναι δύσκολο αν αφεθούμε μετά τις γιορτές να έχουμε αποκτήσει παραπάνω κιλά από τα συνηθισμένα.

Δεν χρειάζεται να μας πιάνει πανικός,με τη βοήθεια ενός ειδικού και με κάποιες αλλαγές στο διαιτολόγιο μας μπορούμε να τα χάσουμε γρήγορα και εύκολα.

Αρχικά,τις μέρες μετά τις ατασθαλίες καλό θα ήτανε να καταναλωνετε όλη τη μέρα 5-6 μερίδες φρούτων και γιαούρτι και το βράδυ άπαχο κρέας με σαλάτα λαχανικών(π.χ. κοτοσαλάτα)

Έπειτα τις επόμενες μέρες καλό θα ήταν να καταναλώνετε πλούσιο πρωινό(π.χ τοστ με ένα ποτήρι γάλα, ή γιαούρτι με φρούτα,ή γάλα με δημητριακά ή βρώμη) Σαν ενδιάμεσο γεύμα προτιμήστε φρούτα,γιαούρτι,φυσικούς χυμούς,τσάι ή ροφήματα,μια χούφτα ανάλατους ξηρούς καρπούς.

Το μεσημέρι καλό θα ήτανε να καταναλώσετε όσπρια,λαχανικά,σούπες ,ψάρια. Όσον αφορά το βραδινό καλές επιλογές είναι οι σαλάτες(μπορείτε να πειραματιστείτε με τις μίξεις λαχανικών-φρούτων),γιαούρτι με φρούτο,δημητριακά με γάλα,φρουτοσαλάτες. Τέλος μη ξεχνάτε ότι η άσκηση επιταχύνει την διαδικασία απώλειας βάρους και αυξάνει την μυική μάζα.

Επιμέλεια : Άρτεμις Ζερδελή Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Follow us