Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Το μενού της φύσης για τον Μάρτιο

Μάρτιος ο πρώτος μήνας της άνοιξης

Να δούμε το μενού της φύσης για εμάς αυτή την εποχή.

Λαχανικά

Αγκινάρες λαδερές ωμοφαγικές ή σε σαλάτα τριμμένες

Άνηθος νοστιμίζει τα πάντα

Αντίδια σε σαλάτα αλλά και χυμό φρέσκο

Αρακάς σε σαλάτα ή με σάλτσα ταχινιού ή αβοκάντο

Καρότα σαλάτα ή χυμό με λεμόνι ή σε ζύμωση

Κουνουπίδι τριμμένο σε σαλάτα ή λαδερό με λιαστές ντομάτες

Λάχανο φρέσκο σε σαλάτα ή σε ζύμωση

Λαχανάκια Βρυξελλών Σαλάτα, ή σε ζύμωση

Μαϊντανός σε όλες τις σαλάτες, σε λαδερά αλλά και θεραπευτικός φρέσκος χυμός με λεμόνι

Μαρούλι σαλάτι ή χυμός ή φύλλα για γέμισμα

Μπρόκολο τριμμένο σαλάτα ή λαδερό

Παντζάρι σαλάτα τριμμένη ή χυμός

Πράσα σαλάτα ή σε κράκερ λιναρόσπορου σε αφυγραντήρα μαζί με άνηθο

Ραδίκια σαλάτα αλλά κυρίως φρέσκο χυμό

Σέλινο σε σαλάτα, σε πατέ, σε χυμό σε σούπα

Σέσκουλα ωραίες πίτες σε αφυγραντήρα, ή φρέσκο χυμό ή σαλάτα

Σπανάκι ωραίες πίτες σε αφυγραντήρα, ή φρέσκο χυμό ή σαλάτα

Σπαράγγια σαλάτα ή με ντιπ πικάντικο ή σε ζύμωση

Φινόκιο αρωματικό σε σαλάτες και γεμιστά

Φρούτα

Αβοκάντο πάει με όλα!! Σούπες, σαλάτες, σάλτσες, σε γλυκό σε αλμυρό σε παγωτό παντού

Γκρέιπφρουτ με πράσινα φυλλώδη σε χυμούς

Λεμόνια  με πράσινα φυλλώδη σε χυμούς, στις σαλάτες, το πρωί με χλιαρό νερό για τον καθαρισμό του οργανισμού

Μανταρίνια για να τα φάμε σκέτα ή το χυμό τους ή να τα βάλουμε σε γλυκό ή να πάρουμε τη  φλούδα τους και το άρωμα τους για αφεψήματα, γλυκά

Πορτοκάλια για να τα φάμε σκέτα ή το χυμό τους ή να τα βάλουμε σε γλυκό ή να πάρουμε τη  φλούδα τους και το άρωμα τους για αφεψήματα, γλυκά

Follow us
Similar posts
  • Προσθέστε σπόρου... Οι σπόροι είναι θρεπτικοί και περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Δε πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι η κατανάλωσή τους πρέπει να γίνεται ελεγμένα διότι περιέχουν αρκετές θερμίδες. Σπόροι κολοκύθας: Πλούσιοι σε πρωτεΐνες,σίδηρο ψευδάργυρο και φώσφορο τρώγονται και ωμοί. Σουσάμι. Αποτελεί καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου ενώ περιέχει και σίδηρο και νικοτινικό οξύ. Οι αλεσμένοι σπόροι (ταχίνι) μπορούν να [...]
  • Τα αλλεργιογόνα ... Γράφει ο Παπαγεωργίου Αθανάσιος (Γεωπόνος (ΤΕ)) Αλλεργιογόνα- βιομηχανική μεταχείριση. Τα αλλεργιογόνα στα τρόφιμα απαντώνται από ένοχες πρωτεΐνες που περιέχουν και μπορούν να δημιουργήσουν ανεπιθύμητες συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό. Η αντίδραση του οργανισμού στις συγκεκριμένες πρωτεΐνες μπορεί να οφείλεται είτε σε κληρονομικούς λόγους είτε όχι. Ενδέχεται ένα άνθρωπος να αποκτήσει τις ανεπιθύμητες αυτές συνέπειες από ένα [...]
  • Διατροφικές συμβ... Το πασχαλινό τραπέζι περιέχει ποικιλία κρεατικών με υψηλές θερμίδες και λιπαρά,ορεκτικά,γλυκά και αλκοόλ.Δεν είναι δύσκολο αν αφεθούμε μετά τις γιορτές να έχουμε αποκτήσει παραπάνω κιλά από τα συνηθισμένα. Δεν χρειάζεται να μας πιάνει πανικός,με τη βοήθεια ενός ειδικού και με κάποιες αλλαγές στο διαιτολόγιο μας μπορούμε να τα χάσουμε γρήγορα και εύκολα. Αρχικά,τις μέρες μετά [...]
  • Η συχνή χρήση το... Όσο πιο συχνά χρησιμοποιεί κανείς το GPS στις ηλεκτρονικές συσκευές του για να βρει μια διαδρομή, τόσο οδηγεί σε αδράνεια περιοχές του εγκεφάλου του που χρησιμοποιούνται για τον προσανατολισμό και τη νοητική επεξεργασία εναλλακτικών διαδρομών, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Nature Communications. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (UCL), με επικεφαλής τον [...]
  • Το λίγο αλκοόλ π... Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο για αρκετές καρδιοπάθειες, αλλά όχι όλες, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική έρευνα, στην οποία συμμετείχαν και τρεις ελληνικής καταγωγής επιστήμονες. Ως μέτρια ποσότητα αλκοόλ θεωρούνται οι 14 μερίδες (112 γραμμάρια) την εβδομάδα, δηλαδή δύο τη μέρα κατά μέσο όρο. Ενδεικτικά, ένα ποτήρι κρασί των 125 [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish
«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Αρχείο

GreekEnglish