Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Ο Κρόκος Κοζάνης και η διατροφική του αξία

Επιστημονική ονομασία:Crocus Sativus

Xρήσιμα Μέρη:Tα αποξηραμένα κόκκινα στίγματα του άνθους και οι ρίζες του.

Ο κρόκος (ή σαφράν) είναι ένα βότανο με πολλές θεραπευτικές ιδιότητες που ωφελεί την καρδιά.Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος,προκαλεί διούρηση,μειώνει την υψηλή πίεση καθώς και την χοληστερίνη.Επίσης έχει αντιθρομβωτική δράση .Είναι κατάλληλη επιλογή για τους υπερτασικούς που ταλαιπωρούνται από προβλήματα στο συκώτι και στο μεταβολισμό του λίπους (π.χ έχουν υψηλή χοληστερίνη)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ:Ρίχνετε 3-4 στήμονες κρόκου σε 1 φλυτζάνι βρασμένο νερό και τους αφήνετε για 6-8′.Σουρώνετε και πίνετε το ρόφημα.

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ:O απαγορεύεται να χρησιμοποιειται κατα τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γιατί περιέχει μεγάλες δόσεις ναρκωτικού.

Προσοχή στις ποσότητες γιατί περιέχει ένα δηλητήριο το οποίο δρα στο νευρικό σύστημα και φθείρει τα νεφρά.

Μεγάλες δόσεις μπορούν να έχουν σοβαρές επιδράσεις(10-12 γραμμάρια μπορεί να αποβούν μοιραία για τον άνθρωπο.

Επιμέλεια : Άρτεμις Ζερδελή Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Follow us

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish
«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Αρχείο

GreekEnglish