Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Ζουν περισσότερο όσοι τρώνε καυτερές πιπεριές, επιβεβαιώνει νέα έρευνα

Νέα ευρήματα που υποδηλώνουν πως όσοι τρώνε καυτερές πιπεριές ζουν περισσότερο αποκαλύπτει μία νέα, αμερικανική μελέτη.

Όπως έδειξε, όσοι τρώνε συστηματικά καυτερά φαγητά έχουν κατά 13% λιγότερες πιθανότητες θανάτου σε σύγκριση με όσους δεν τρώνε.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το όφελος στην επιβίωση πηγάζει πρωτίστως από την προστασία τους έναντι των καρδιαγγειακών προβλημάτων, όπως το έμφραγμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLoS One, είναι η δεύτερη που εξετάζει τη δυνητική συσχέτιση της κατανάλωσης καυτερών φαγητών με τη θνησιμότητα από κάθε αιτία.

Η πρώτη μελέτη είχε δημοσιευθεί τον περασμένο Αύγουστο και είχε διεξαχθεί σε σχεδόν 199.000 άνδρες και 288.000 γυναίκες από δέκα διαφορετικές περιοχές της Κίνας.

Όπως είχε δείξει, όσοι έτρωγαν τακτικά καυτερά φαγητά είχαν έως και 14% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από κάθε αιτία σε σύγκριση με όσους δεν έτρωγαν.

Στην παρούσα μελέτη εξετάσθηκαν οι διατροφικές συνήθειες 16.179 εθελοντών ηλικίας τουλάχιστον 18 ετών από τις ΗΠΑ, τους οποίους παρακολούθησαν επί 23 χρόνια επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ.

Στη διάρκεια της περιόδου παρακολουθήσεως, 4.946 από τους εθελοντές έχασαν τη ζωή τους, με την ολική θνησιμότητα να είναι 21,6% σε όσους έτρωγαν καυτερές πιπεριές έναντι 33,6% σε όσους δεν έτρωγαν.

Όπως γράφουν ο καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας δρ Μπέντζαμιν Λίτενμπεργκ και οι συνεργάτες του, ο τρόπος ζωής των εθελοντών που έτρωγαν καυτερές πιπεριές δεν παρείχε κάποια ιδιαίτερη ένδειξη ως προς το γιατί ζούσαν περισσότερο, και γι’ αυτό εικάζουν ότι το κλειδί είναι οι επιδράσεις της καψαϊκίνης.

Η καψαϊκίνη είναι το συστατικό των καυτερών πιπεριών που τους προσδίδει την χαρακτηριστική γεύση τους και η οποία ενώνεται με ορισμένους υποδοχείς που υπάρχουν στην εξωτερική επιφάνεια των ανθρώπινων κυττάρων.

Οι υποδοχείς αυτοί λέγονται δίαυλοι TRP και, όπως γράφουν οι ερευνητές στο άρθρο τους, όταν ενεργοποιούνται από την καψαϊκίνη φαίνεται ότι διεγείρουν κυτταρικούς μηχανισμούς κατά της παχυσαρκίας, δρώντας έτσι προστατευτικά έναντι των καρδιαγγειακών, μεταβολικών και αναπνευστικών νόσων.

Επιπλέον, η καψαϊκίνη μπορεί να μας προστατεύει από την καρδιοπάθεια και μέσω άλλων μηχανισμών, ενώ ασκεί κα ισχυρή αντιμικροβιακή δράση, οπότε ίσως βελτιώνει και το μικροβίωμα (τις αποικίες μικροβίων) του εντέρου που επίσης σχετίζεται με την καρδιαγγειακή υγεία.

Πηγή : Web Only

Follow us
Similar posts
  • Διατροφικές συμβ... Το πασχαλινό τραπέζι περιέχει ποικιλία κρεατικών με υψηλές θερμίδες και λιπαρά,ορεκτικά,γλυκά και αλκοόλ.Δεν είναι δύσκολο αν αφεθούμε μετά τις γιορτές να έχουμε αποκτήσει παραπάνω κιλά από τα συνηθισμένα. Δεν χρειάζεται να μας πιάνει πανικός,με τη βοήθεια ενός ειδικού και με κάποιες αλλαγές στο διαιτολόγιο μας μπορούμε να τα χάσουμε γρήγορα και εύκολα. Αρχικά,τις μέρες μετά [...]
  • Η συχνή χρήση το... Όσο πιο συχνά χρησιμοποιεί κανείς το GPS στις ηλεκτρονικές συσκευές του για να βρει μια διαδρομή, τόσο οδηγεί σε αδράνεια περιοχές του εγκεφάλου του που χρησιμοποιούνται για τον προσανατολισμό και τη νοητική επεξεργασία εναλλακτικών διαδρομών, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Nature Communications. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (UCL), με επικεφαλής τον [...]
  • Το λίγο αλκοόλ π... Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο για αρκετές καρδιοπάθειες, αλλά όχι όλες, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική έρευνα, στην οποία συμμετείχαν και τρεις ελληνικής καταγωγής επιστήμονες. Ως μέτρια ποσότητα αλκοόλ θεωρούνται οι 14 μερίδες (112 γραμμάρια) την εβδομάδα, δηλαδή δύο τη μέρα κατά μέσο όρο. Ενδεικτικά, ένα ποτήρι κρασί των 125 [...]
  • Η φύση ως προθάλ... Δεν είναι λίγες οι φορές που μια ηλιόλουστη μέρα σηματοδοτεί και μια επικείμενη αλλαγή διάθεσης. Μια στροφή προς την αισιοδοξία και την ευτυχία! Δεν είναι τυχαίο που από την άνοιξη και μετά (αν δεν σε γυροφέρνουν ορισμένες αλλεργιούλες), έχεις τη τύχη να συναντήσεις άτομα που χαμογελούν από καρδιάς. Η φύση αποτελεί πάντοτε ένα ευχάριστο καταφύγιο! [...]
  • Φρούτα για καλή ... Τρώγονται εύκολα και είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά.Τα φρούτα αποτελούν το ιδανικό σνακ.Η επιστημονική έρευνα μας έδειξε ότι ακόμη και μια μικρή αύξηση κατά μία ή δύο μερίδες των φρούτων που τρώμε κάθε μέρα μπορεί να μειώσει με τρόπο θεαματικό την ευαισθησία μας για ορισμένες νόσους. ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ Τα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish
«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Αρχείο

GreekEnglish