Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Ζουν περισσότερο όσοι τρώνε καυτερές πιπεριές, επιβεβαιώνει νέα έρευνα

Νέα ευρήματα που υποδηλώνουν πως όσοι τρώνε καυτερές πιπεριές ζουν περισσότερο αποκαλύπτει μία νέα, αμερικανική μελέτη.

Όπως έδειξε, όσοι τρώνε συστηματικά καυτερά φαγητά έχουν κατά 13% λιγότερες πιθανότητες θανάτου σε σύγκριση με όσους δεν τρώνε.

Οι ερευνητές εκτιμούν ότι το όφελος στην επιβίωση πηγάζει πρωτίστως από την προστασία τους έναντι των καρδιαγγειακών προβλημάτων, όπως το έμφραγμα και το εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση PLoS One, είναι η δεύτερη που εξετάζει τη δυνητική συσχέτιση της κατανάλωσης καυτερών φαγητών με τη θνησιμότητα από κάθε αιτία.

Η πρώτη μελέτη είχε δημοσιευθεί τον περασμένο Αύγουστο και είχε διεξαχθεί σε σχεδόν 199.000 άνδρες και 288.000 γυναίκες από δέκα διαφορετικές περιοχές της Κίνας.

Όπως είχε δείξει, όσοι έτρωγαν τακτικά καυτερά φαγητά είχαν έως και 14% μικρότερο κίνδυνο θανάτου από κάθε αιτία σε σύγκριση με όσους δεν έτρωγαν.

Στην παρούσα μελέτη εξετάσθηκαν οι διατροφικές συνήθειες 16.179 εθελοντών ηλικίας τουλάχιστον 18 ετών από τις ΗΠΑ, τους οποίους παρακολούθησαν επί 23 χρόνια επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Βερμόντ.

Στη διάρκεια της περιόδου παρακολουθήσεως, 4.946 από τους εθελοντές έχασαν τη ζωή τους, με την ολική θνησιμότητα να είναι 21,6% σε όσους έτρωγαν καυτερές πιπεριές έναντι 33,6% σε όσους δεν έτρωγαν.

Όπως γράφουν ο καθηγητής Εσωτερικής Παθολογίας δρ Μπέντζαμιν Λίτενμπεργκ και οι συνεργάτες του, ο τρόπος ζωής των εθελοντών που έτρωγαν καυτερές πιπεριές δεν παρείχε κάποια ιδιαίτερη ένδειξη ως προς το γιατί ζούσαν περισσότερο, και γι’ αυτό εικάζουν ότι το κλειδί είναι οι επιδράσεις της καψαϊκίνης.

Η καψαϊκίνη είναι το συστατικό των καυτερών πιπεριών που τους προσδίδει την χαρακτηριστική γεύση τους και η οποία ενώνεται με ορισμένους υποδοχείς που υπάρχουν στην εξωτερική επιφάνεια των ανθρώπινων κυττάρων.

Οι υποδοχείς αυτοί λέγονται δίαυλοι TRP και, όπως γράφουν οι ερευνητές στο άρθρο τους, όταν ενεργοποιούνται από την καψαϊκίνη φαίνεται ότι διεγείρουν κυτταρικούς μηχανισμούς κατά της παχυσαρκίας, δρώντας έτσι προστατευτικά έναντι των καρδιαγγειακών, μεταβολικών και αναπνευστικών νόσων.

Επιπλέον, η καψαϊκίνη μπορεί να μας προστατεύει από την καρδιοπάθεια και μέσω άλλων μηχανισμών, ενώ ασκεί κα ισχυρή αντιμικροβιακή δράση, οπότε ίσως βελτιώνει και το μικροβίωμα (τις αποικίες μικροβίων) του εντέρου που επίσης σχετίζεται με την καρδιαγγειακή υγεία.

Πηγή : Web Only

Follow us
Similar posts
  • Το αλκοόλ επιβαρ... Οσοι καταναλώνουν πάνω από 30 μερίδες αλκοόλ την εβδομάδα, κινδυνεύουν περισσότερο να αποκτήσουν σημαντικές φθορές στον εγκέφαλο. Η κατανάλωση ακόμη και μέτριων ποσοτήτων αλκοόλ σχετίζεται με αυξημένο κίνδυνο για την υγεία του εγκεφάλου και για την ταχύτερη έκπτωση των νοητικών ικανοτήτων ενός ανθρώπου, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Προηγούμενες μελέτες είχαν δείξει ότι [...]
  • Προσθέστε σπόρου... Οι σπόροι είναι θρεπτικοί και περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Δε πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι η κατανάλωσή τους πρέπει να γίνεται ελεγμένα διότι περιέχουν αρκετές θερμίδες. Σπόροι κολοκύθας: Πλούσιοι σε πρωτεΐνες,σίδηρο ψευδάργυρο και φώσφορο τρώγονται και ωμοί. Σουσάμι. Αποτελεί καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου ενώ περιέχει και σίδηρο και νικοτινικό οξύ. Οι αλεσμένοι σπόροι (ταχίνι) μπορούν να [...]
  • Τα αλλεργιογόνα ... Γράφει ο Παπαγεωργίου Αθανάσιος (Γεωπόνος (ΤΕ)) Αλλεργιογόνα- βιομηχανική μεταχείριση. Τα αλλεργιογόνα στα τρόφιμα απαντώνται από ένοχες πρωτεΐνες που περιέχουν και μπορούν να δημιουργήσουν ανεπιθύμητες συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό. Η αντίδραση του οργανισμού στις συγκεκριμένες πρωτεΐνες μπορεί να οφείλεται είτε σε κληρονομικούς λόγους είτε όχι. Ενδέχεται ένα άνθρωπος να αποκτήσει τις ανεπιθύμητες αυτές συνέπειες από ένα [...]
  • Διατροφικές συμβ... Το πασχαλινό τραπέζι περιέχει ποικιλία κρεατικών με υψηλές θερμίδες και λιπαρά,ορεκτικά,γλυκά και αλκοόλ.Δεν είναι δύσκολο αν αφεθούμε μετά τις γιορτές να έχουμε αποκτήσει παραπάνω κιλά από τα συνηθισμένα. Δεν χρειάζεται να μας πιάνει πανικός,με τη βοήθεια ενός ειδικού και με κάποιες αλλαγές στο διαιτολόγιο μας μπορούμε να τα χάσουμε γρήγορα και εύκολα. Αρχικά,τις μέρες μετά [...]
  • Η συχνή χρήση το... Όσο πιο συχνά χρησιμοποιεί κανείς το GPS στις ηλεκτρονικές συσκευές του για να βρει μια διαδρομή, τόσο οδηγεί σε αδράνεια περιοχές του εγκεφάλου του που χρησιμοποιούνται για τον προσανατολισμό και τη νοητική επεξεργασία εναλλακτικών διαδρομών, σύμφωνα με βρετανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Nature Communications. Ερευνητές του Πανεπιστημίου του Λονδίνου (UCL), με επικεφαλής τον [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish
«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Αρχείο

GreekEnglish