Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Το σκόρδο στη διατροφή μας.

Το σκόρδο είναι από τα σπουδαιότερα βότανα για πολλές παθήσεις και ειδικά για παθήσεις του κυκλοφοριακού συστήματος.Ο βολβός είναι από τα πιο χρήσιμα μέρη. Το σκόρδο έχει αντιυπερτασική δράση ,επειδή επιτρέπει τη διαστολή των αγγείων και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος στις αρτηρίες.Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι όταν λαμβάνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα 3-(4 μήνες) μειώνει την πίεση του αίματος και ελλατώνει την χοληστερίνη.

Εάν λοιπόν ταλαιπωρήστε από υπέρταση καλό είναι να εντάξετε στη διατροφή σας καθημερινά 2 3 σκελίδες σκόρδο.Για να αποκομίσετε τα ευεργετικά αποτελέσματα της αλυσίνης που περιέχει το σκόρδο πρέπει να εντάσσεται στα πλαίσια μιας γενικότερα υγιεινής διατροφής που περιλαμβάνει οπωσδήποτε περιορισμό του αλατιού.

ΑΛΛΕΣ ΧΡΗΣΕΙΣ: Το σκόρδο χρησιμοποιείται ως γνωστόν και στη μαγειρική.Μια άλλη χρήση του είναι ωμό στα φαγητά ζώων ώστε να προστατευτούν από εντερικές και στομαχικές μολύνσεις.

ΠΑΡΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Η μόνη αρνητική δράση του σκόρδου είναι η έντονη και διαπεραστική μυρωδιά του.Επίσης,άτομα με προβλήματα υπέρτασης και καρδιάς που λαμβάνουν αντιθρομβωτικά φάρμακα πρέπει να συμβουλέυονται τον γιατρό τους σχετικά με το αν επιτρέπεται η συχνή κατανάλωση σκόρδου.

Επιμέλεια

Άρτεμις Ζερδελή Διαιτολόγος Διατροφολόγος

Follow us
Similar posts
  • Προσθέστε σπόρου... Οι σπόροι είναι θρεπτικοί και περιέχουν πολλά θρεπτικά συστατικά. Δε πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι η κατανάλωσή τους πρέπει να γίνεται ελεγμένα διότι περιέχουν αρκετές θερμίδες. Σπόροι κολοκύθας: Πλούσιοι σε πρωτεΐνες,σίδηρο ψευδάργυρο και φώσφορο τρώγονται και ωμοί. Σουσάμι. Αποτελεί καλή πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου ενώ περιέχει και σίδηρο και νικοτινικό οξύ. Οι αλεσμένοι σπόροι (ταχίνι) μπορούν να [...]
  • Τα αλλεργιογόνα ... Γράφει ο Παπαγεωργίου Αθανάσιος (Γεωπόνος (ΤΕ)) Αλλεργιογόνα- βιομηχανική μεταχείριση. Τα αλλεργιογόνα στα τρόφιμα απαντώνται από ένοχες πρωτεΐνες που περιέχουν και μπορούν να δημιουργήσουν ανεπιθύμητες συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό. Η αντίδραση του οργανισμού στις συγκεκριμένες πρωτεΐνες μπορεί να οφείλεται είτε σε κληρονομικούς λόγους είτε όχι. Ενδέχεται ένα άνθρωπος να αποκτήσει τις ανεπιθύμητες αυτές συνέπειες από ένα [...]
  • Διατροφικές συμβ... Το πασχαλινό τραπέζι περιέχει ποικιλία κρεατικών με υψηλές θερμίδες και λιπαρά,ορεκτικά,γλυκά και αλκοόλ.Δεν είναι δύσκολο αν αφεθούμε μετά τις γιορτές να έχουμε αποκτήσει παραπάνω κιλά από τα συνηθισμένα. Δεν χρειάζεται να μας πιάνει πανικός,με τη βοήθεια ενός ειδικού και με κάποιες αλλαγές στο διαιτολόγιο μας μπορούμε να τα χάσουμε γρήγορα και εύκολα. Αρχικά,τις μέρες μετά [...]
  • Το λίγο αλκοόλ π... Η μέτρια κατανάλωση αλκοόλ σχετίζεται με μειωμένο κίνδυνο για αρκετές καρδιοπάθειες, αλλά όχι όλες, σύμφωνα με μια νέα μεγάλη βρετανική επιστημονική έρευνα, στην οποία συμμετείχαν και τρεις ελληνικής καταγωγής επιστήμονες. Ως μέτρια ποσότητα αλκοόλ θεωρούνται οι 14 μερίδες (112 γραμμάρια) την εβδομάδα, δηλαδή δύο τη μέρα κατά μέσο όρο. Ενδεικτικά, ένα ποτήρι κρασί των 125 [...]
  • Φρούτα για καλή ... Τρώγονται εύκολα και είναι γεμάτα θρεπτικά συστατικά.Τα φρούτα αποτελούν το ιδανικό σνακ.Η επιστημονική έρευνα μας έδειξε ότι ακόμη και μια μικρή αύξηση κατά μία ή δύο μερίδες των φρούτων που τρώμε κάθε μέρα μπορεί να μειώσει με τρόπο θεαματικό την ευαισθησία μας για ορισμένες νόσους. ΠΛΟΥΣΙΑ ΣΕ ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ Τα φρούτα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish
«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Αρχείο

GreekEnglish