Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Επιστροφή στη φύση

Όλο και περισσότεροι Έλληνες, πλέον κοντά στο 1,5 εκατομμύριο, θέλουν να ασχοληθούν με το τομέα των καλλιεργειών. Πιο συγκεκριμένα, από αυτούς που προσπαθούν να φύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα για την ύπαιθρο, άνω του 50% θέλει να καλλιεργήσει ελαιόδεντρα, άνω του 50% να κάνει βιολογικές καλλιέργειες, άνω του 30% αρωματικές καλλιέργειες, άνω του 30% καλλιέργειες οπωρολαχανικών, το 30% θέλει να καλλιεργήσει σταφύλια για την παραγωγή κρασιού, το 25% να καλλιεργήσει μανιτάρια, το 20% να καλλιεργήσει τρούφα, το 20% να καλλιεργήσει ρόδια, το 14% να καλλιεργήσει φρούτα, το 14% να καλλιεργήσει στέβια, το 12% να καλλιεργήσει βιοκαύσιμα και το 11% να καλλιεργήσει όσπρια.

Σύμφωνα με τη στατιστική έρευνα που έλαβε χώρα πρόσφατα συμπεραίνουμε πως το 76% των συμμετεχόντων θεωρεί ότι η επιστροφή του κόσμου στην επαρχία θα έχει θετικό αντίκτυπο για την οικονομική κατάσταση της χώρας και την ελληνική οικογένεια, ενώ  το 65% ότι θα μειωθεί αισθητά και η ανεργία.

Follow us
Similar posts
  • Καλά νέα για εκε... Το «Hikers’ Friendly» είναι ένα σήμα που πιστοποιεί υπηρεσίες σχετικές με την πεζοπορία. Προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο για επιχειρήσεις διαμονής, αλλά σύντομα θα ανοίξει και σε άλλους τομείς. Δημιουργήθηκε από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Paths of Greece, σε συνεργασία με την Green Evolution. Απώτερος στόχος του σήματος είναι να ενισχυθεί η εμπειρία του πεζοπόρου, μέσω [...]
  • Το έξτρα παρθένο... Το Ελαιόλαδο συνάντησε το Λονδίνο!! Οι μεγαλύτεροι διαγωνισμοί ελαιολάδου στην καρδιά της Ευρώπης London IOOC 2017, Διαγωνισμοί ελαιολάδου στο Λονδίνο. • Βραβεία ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ έξτρα παρθένου ελαιολάδου, • Βραβεία ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ έξτρα παρθένου ελαιολάδου, • Βραβεία ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ έξτρα παρθένου ελαιολάδου (International Olive oil Competitions-IOOC) Το καλό, παρθένο ελαιόλαδο πρόκειται να ταξιδέψει ως την αγγλική πρωτεύουσα και [...]
  • Πότε άλλαξε χρώμ... Η ταραμοσαλάτα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Καθαρά Δευτέρα, καθώς αποτελεί εκλεκτό σαρακοστιανό μεζέ. Είναι νόστιμη, αλμυρή και κρεμώδης, με κύριο υλικό της τον ταραμά. Ο ταραμάς προέρχεται από αυγά μπακαλιάρου ή κυπρίνου, τα οποία συνήθως ωριμάζουν μέσα σε ξύλινα βαρέλια σε ένα μείγμα από νερό, αλάτι και ζάχαρη και κατόπιν επεξεργάζονται ώστε να παραχθεί [...]
  • Αρκουδάκι σουλατ... Πάνω στην παγωμένη λίμνη της Καστοριάς σουλατσάριζε επί ώρες το μεσημέρι της Κυριακής νεαρή αρκούδα, κυνηγώντας πουλιά και παίζοντας αμέριμνη με τον πάγο! Η εμφάνιση αρκούδας στην παγωμένη λίμνη κατά τη 1 το μεσημέρι προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση, που είχε ως αποτέλεσμα να στηθεί μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης με περιπολικά της αστυνομίας και μέλη του «Αρκτούρου» και [...]
  • Παραγωγική μετάβ... Η παραγωγική μετάβαση στη γη, ως διαδικασία ήπιας επαναπροσέγγισης της φυσικής μας βάσης και επαναπροσανατολισμού του καταναλωτή σε φυσικό ον άνθρωπο, αυτή νομίζω πρέπει να είναι η διατύπωση και όχι η “παραγωγική ανακατάληψη της υπαίθρου” που εμπεριέχει και υποννοεί ίσως βία αλλά δεν αναφέρει σαφώς το επίπεδο μηδέν που είναι η γη, ίσως επειδή ως [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish
«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Αρχείο

GreekEnglish