Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Σπιτικό πιροσκί με πατάτα και δυόσμο

dsc_4121

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για τη ζύμη

  • 450 gr. αλεύρι για τσουρέκια
  • 150 ml. νερό χλιαρό
  • 115 gr. βούτυρο
  • 8 gr. μαγιά στιγμής
  • 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 αυγά
 Για τη γέμιση με πατάτα
  • 600 gr. πατάτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 μικρό ματσάκι δυόσμο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεταλλικό μπωλ ρίχνουμε 100 gr. αλεύρι, τη ζάχαρη, τη μαγιά, το νερό και ανακατεύουμε.
  2. Σκεπάζουμε και αφήνουμε στην άκρη να διπλασιαστεί σε όγκο για 30 λεπτά.
  3. Στο μίξερ ρίχνουμε το αλεύρι, το προζύμι, τα αυγά, το βούτυρο αγελάδος λιωμένο, το ξίδι από κρασί και ετοιμάζουμε τη ζύμη για τα πιροσκί. Ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια απαλή, βελούδινη ζύμη.
  4. Αφήνουμε τη ζύμη σκεπασμένη να ξεκουραστεί για 40 λεπτά.
  5. Όσο περιμένουμε να φουσκώσει η ζύμη, βράζουμε και στη συνέχεια ξεφλουδίζουμε τις πατάτες. Όσο είναι ακόμη ζεστές τις πολτοποιούμε με ένα πιρούνι και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, τα κρεμμύδια και τον δυόσμο ψιλοκομμένα.
  6. Χωρίζουμε τη ζύμη σε ομοιόμορφα μπαλάκια των 25-30 gr. Πατάμε ελαφρά με το χέρι μας να ανοίξει και γεμίζουμε εναλλάξ με μείγμα πατάτας .
  7. Τα κλείνουμε σε μακρόστενο λεπτό ρολό και πιέζουμε πολύ καλά τις άκρες για να κλείσουν.
  8. Αν θέλουμε να τα τηγανίσουμε, τα αφήνουμε 10’ λεπτά και κατόπιν βάζουμε άφθονο αραβοσιτέλαιο να κάψει και τα τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά. Αμέσως τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί μόλις τα βγάλουμε από το τηγάνι.
  9. Αραδιάζουμε τα πιροσκί σε αντικολλητικό χαρτί, το ένα μακριά από το άλλο, τα αλείφουμε με βούτυρο και τα ψήνουμε σε καλά προσθερμασμένο φούρνο στους 180ο C μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσό χρώμα.
Follow us
Similar posts
  • Φτιάξτε χαλβά με... Υλικά Για 4-6 άτομα 1 κιλό Ταχίνι από 100% πολτοποιημένο σουσάμι 700 γραμμάρια ζάχαρη 100 ml νερό Για τη γέμιση φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα 1κουταλιά του γλυκού βανίλια σκόνη 2 κουταλιές του γλυκού κακάο 1 ολόκληρη σοκολάτα λιωμένη Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει καραμέλα στους 125 βαθμούς (χρησιμοποιούμε [...]
  • Μπιφτέκια λαχανι... Υλικά για 3 μερίδες: 1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα 1 καρότο ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 3 μικρές πατάτες 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι καλαμπόκι 7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά ½  σκελίδα σκόρδο λιωμένο λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένουμε [...]
  • Πότε άλλαξε χρώμ... Η ταραμοσαλάτα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Καθαρά Δευτέρα, καθώς αποτελεί εκλεκτό σαρακοστιανό μεζέ. Είναι νόστιμη, αλμυρή και κρεμώδης, με κύριο υλικό της τον ταραμά. Ο ταραμάς προέρχεται από αυγά μπακαλιάρου ή κυπρίνου, τα οποία συνήθως ωριμάζουν μέσα σε ξύλινα βαρέλια σε ένα μείγμα από νερό, αλάτι και ζάχαρη και κατόπιν επεξεργάζονται ώστε να παραχθεί [...]
  • Μανιταρόσουπα εύ... Περιγραφή Μανιταρόσουπα που γίνεται πανεύκολα, γρήγορα και είναι νόστιμη! Τι χρειαζόμαστε: 400 γραμμάρια μανιτάρια 1 φλιτζάνι τσ. φρέσκο κρεμμυδάκι 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4 κ.σ ελαιολαδο 1 φλιτζάνι τσ. γάλα φρέσκο (χλιαρό) 2 φλιτζανια τσ. νερό 1 κ.σ αλεύρι 1 κ.γ κόφτο αλάτι ½ κ.γ μοσχοκάρυδο ¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι Πώς το κάνουμε: 1) Κόβουμε [...]
  • Ψητά σύκα με σιρ... Υλικά 12 σύκα πλυμένα 1 ξύλο κανέλας, μέτριο 1/3 φλιτζανιού λικέρ Grand Marnier ½ φλιτζάνι νερό ½ φλιτζάνι ζάχαρη παγωτό καϊμάκι για το σερβίρισμα αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα για το γαρνίρισμα 1.Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Πλένετε τα σύκα και τα τοποθετείτε σε ένα ταψί. 2.Ανακατεύετε το νερό με τη ζάχαρη, το λικέρ και την [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish
«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Αρχείο

GreekEnglish