2176Στο κτήμα «Το Ρόδινο»,

που βρίσκεται στο Φωτολίβος Δράμας προστατευμένο από δίχτυα αντιχαλαζικής προστασίας και με πιστοποίηση βιολογικής καλλιέργειας, ξεκινάει ένα πρόγραμμα δράσης (project) που θα φέρει σε επαφή όσους ενδιαφέρονται να μάθουν τρόπους καλλιέργειας και αξιοποίησης ενός δέντρου. Ύστερα από 8 χρόνια διαρκούς ενασχόλησης το κτήμα έφτασε στο σημείο να μπορεί να μοιραστεί μαζί μαας τα αποτελέσματα των κόπων του.

Πρώτη δραστηριότητα που εγκαινιάζεται είναι ένα σχέδιο δράσης με τίτλο «Ας μεγαλώσουμε μαζί ένα δέντρο». Σκοπός να ανοίξουν δρόμοι συνεργασίας με όσους έχουν την ίδια φιλοσοφία της βιολογικής καλλιέργειας και θα ήθελαν να μάθουν τους τρόπους καλλιέργειας και αξιοποίησης του δέντρου που θα επιλέξουν να μεγαλώσουν μαζί με το κτήμα “Το Ρόδινο”.

ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΣΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ;
Για να συμμετάσχετε σε αυτό το πρόγραμμα:

1. Επιλέγετε το είδος δέντρου που σας ενδιαφέρει (ροδιά ή λωτιά).

rodia-02 Μπορείτε να το ονοματίσετε, να το δείτε, να παρακολουθείτε την εξέλιξη του και να κάνετε τις δικές σας προτάσεις για το μεγάλωμά του.
Έχετε τη δυνατότητα να το επισκέπτεστε όποτε θέλετε (κατόπιν συνεννόησης).
2. Εμείς αναλαμβάνουμε εξ’ολοκλήρου την καλλιέργεια και τη φροντίδα του. Στην ιστοσελίδα μας θα υπάρχει ενημέρωση μεμονωμένη για την πορεία του δέντρου σας εώς τη συγκομιδή του Οκτωβρίου.

3. Κατά τη διάρκεια της συγκομιδής έχετε τη δυνατότητα:

Να συλλέξετε μόνοι σας τα ρόδια ή τους λωτούς (με εξοπλισμό που θα σας παρέχουμε εμείς).
Να αναθέσετε σε εμάς τη συγκομιδή και την αποστολή σ’εσάς της σοδειάς του δέντρου (Η αποστολή εκτός νομού Δράμας θα έχει έξοδα αποστολής).
Το ετήσιο κόστος του μεγαλώματος του δέντρου σας είναι 50 ευρώ και περιλαμβάνει την περιποίηση, τακτική ενημέρωση και την παραγωγή του. Η εγγύηση ελάχιστης παραγωγής είναι 20 κιλά ρόδια ή λωτοί.

Επίσης κατόπιν συνεννόησης μαζί μας θα μπορείτε να επισκεφτείτε το κτήμα, να περιηγηθείτε σ’αυτό, να κάνετε πικ νικ ή ακόμα και να διανυκτερεύσετε στον παραδοσιακό ξενώνα μας (κατόπιν συνεννόησης μαζί μας).

Το πρόγραμμα « Ας μεγαλώσουμε μαζί ένα δέντρο » συνδέεται άμεσα με το πρόγραμμα επισκεψιμότητας του κτήματος που το κάνει προσβάσιμο σε σχολικές ομάδες δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, ιδιωτών, κλπ. Ήδη από το 2004 εώς σήμερα πιλοτικά έχουν επισκεφτεί το κτήμα μας φοιτητές της Γεωπονικής σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Δράμας του Παιδικού Σταθμού Φωτολίβους, κα.

Για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που μπορεί να πραγματοποιήσει μια ομάδα στην ιστοσελίδα μας ( ) έχουμε αναρτήσει υλικό προετοιμασίας για την επίσκεψή σας και εκπαιδευτικό φυλλάδιο.

Σας προσκαλούμε λοιπόν να μας επισκεφτείτε και μέσω της ενεργητικής βιωματικής μάθησης τα παιδιά όχι να είναι απλά παρατηρητές αλλά να βιώσουν την εκπαιδευτική εμπειρία πώς μεγαλώνει ένα δέντρο μέσα σ’ένα αυθεντικό κέντρο μάθησης.

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ;

Αν επιθυμείτε να συμμετάσχετε στο πρόγραμμα μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας στέλνοντας ένα μήνυμα. Πηγαίνετε στη σελίδα της Επικοινωνίας και συμπληρώστε τη φόρμα με τα στοιχεία σας. Μην ξεχάσετε να γράψετε σαν θέμα του μηνύματος “Συμμετοχή στο πρόγραμμα Ας μεγαλώσουμε μαζί ένα δέντρο”. Μόλις λάβουμε το μήνυμά σας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να σας λύσουμε τυχόν απορίες και να σας δώσουμε το λογαριασμό τραπέζης στον οποίο θα κάνετε κατάθεση το ποσό.

πληροφορίες :www.rodino.gr

ΠΗΓΗ

Follow us