Αυτή την εποχή,

είναι πολλοί που τους ταλαιπωρεί ο βήχας και το συνάχι. Υπάρχουν όμως θεραπείες ,που μπορούν να μας βοηθήσουν, και να καταπραϋνουν τα ενοχλητικά αυτά συμπτώματα.

f8e145d2e4a2e77899eb49eac823d03c

Μερικά απο τα φυτικά προϊόντα που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε είναι τα ακόλουθα :

Κουρκούμη

Μια παραδοσιακή θεραπεία που οι περισσότεροι άνθρωποι ορκίζονται από τη χρήση είναι ζεστό γάλα με κουρκούμη. Σύμφωνα με μια μελέτη,φαίνεται να έχουν ακόμη και αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Ζεσταίνετε ένα ποτήρι γάλα, ανακατεύουμε με μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη σκόνη και να πιείτε ζεστό για ανακούφιση από το βήχα. Μια γαργάρα με  κουρκούμη δίνει επίσης καλά αποτελέσματα. Σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό, προσθέστε το μισό κουταλάκι του γλυκού κουρκούμη σκόνη και μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι πίνακα. Χρησιμοποιήστε αυτό το υγρό ως γαργάρα για τον λαιμό και είναι σίγουρο ότι θα αισθανθείτε ανακούφιση από το βήχα.

Για ένα ξηρό βήχα, κουρκούμη σκόνη αναμειγνύεται με ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι λαμβάνεται τρεις έως τέσσερις φορές την ημέρα είναι αποτελεσματική. Θα μπορούσατε επίσης να δοκιμάσετε την προετοιμασία κουρκούμη τσάι προσθέτοντας μία κουταλιά της σούπας κουρκούμη σκόνη σε 4 φλιτζάνια βραστό νερό. Κρατήστετο για μερικά λεπτά, μετά σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε με λίγο λεμόνι και το μέλι

Σύμφωνα με τον Δρ Soumya Bhat, Ayurvedic γιατρός, η  εισπνοή του καπνού της καύσης κουρκούμη θεωρείται επίσης να είναι μια αποτελεσματική θεραπεία για το βήχα και το κρύο. Ρίξτε μια αποξηραμένη ρίζα κουρκούμη, το κάψει και να εισπνέσετε τον καπνό.

meli

Μέλι

Μελ ι και Ginger το μέλι έχει γίνει γνωστό για να απαλύνει τις ερεθισμένο λαιμό  και την μείωση του βήχα. Μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε στο Penn State School of Medicine για παιδιά ηλικίας άνω των 2 ετών δεν έδειξαν ότι το μέλι τους βοήθησε να φτύνουν λιγότερο και να κοιμηθούν καλύτερα.

Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για τη χρήση του μελιού, εκτός από εκείνο που αναφέρεται σε συνδυασμό με κουρκούμη. Ένα ξηρό βήχα ανταποκρίνεται σε ένα μίγμα μελιού με χυμό από σταφύλια. Ένα ποτήρι ζεστό γάλα με λίγο μέλι προστίθεται λίγο πριν πάτε για ύπνο είναι αποτελεσματική στην ανακούφιση του βήχα τη διάρκεια της νύχτας. Ανακατεύουμε το μέλι και το χυμό λεμονιού σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και πιείτε αυτό τρεις φορές την ημέρα για την ανακούφιση από το βήχα.

Εάν έχετε ένα ιδιαίτερα ενοχλητικό βήχα, δοκιμάστε αυτό το φάρμακο. Πάρτε περίπου 3 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορου σε 1 φλιτζάνι νερό και τα βράζουμε. Όταν το νερό αρχίζει να πιζει σουρώνουμε το υγρό και το αναμιχθεί σε 3 κουταλιές της σούπας κάθε ένα από χυμό λεμονιού και το μέλι. Καταπιείτε περίπου 1 κουταλιά του μίγματος αυτού

 Ginger

Τζίντζερ έχει μια σειρά από εκπληκτικά οφέλη , είναι καλό για τη θεραπεία του βήχα. Για ένα ξηρό βήχα, ένας από τους ευκολότερους τρόπους για την εξεύρεση ανακούφιση είναι να κόψει ένα κομμάτι φρέσκο τζίντζερ, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι σε αυτό και να μασάτε σε αυτό για λίγα λεπτά.  Κόβουμε το τζίντζερ σε λεπτά κομμάτια, προσθέστε σε ένα δοχείο που περιέχει ένα φλιτζάνι νερό. Κρατήστε βρασμό του υγρού μέχρι ο όγκος μειώνει στο μισό της αρχικής  του ποσότητας. Σουρώνουμε το υγρό, προσθέστε ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και πίνετε  ζεστό για να δώσει μια κατευναστική επίδραση κατά του βήχα.

Σκόρδο

Το σκόρδο είναι ένα αποτελεσματικό αντιμικροβιακό και αποχρεμπτικό και αυτό το καθιστά ένα πολύτιμο πράκτορα που κάνει για την καταπολέμηση του βήχα. Το Πανεπιστήμιο του Maryland Medical Center αναφέρει μια μελέτη που προτείνει ότι το σκόρδο μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη κρυολογημάτων και να μειώσει τα συμπτώματά τους

Ελαφριά λιώστε  περίπου 5 σκελίδες ξεφλουδισμένες σκόρδο και σοτάρετε σε ένα κουταλάκι του γλυκού γκι? Καταναλώνετε  όταν είναι ακόμα ζεστό για την ανακούφιση από το βήχα και το κρυολόγημα.

Για να απαλλαγείτε από φλέματα

Κάντε ένα αφέψημα με βρασμό μερικούς σπόρους  πιπέρι με νερό για περίπου 20 λεπτά? Αναμειγνύεται με λίγο κύμινο και πιείτε το Κόψτε ένα τέταρτο μέρος ενός κρεμμυδιού,και μασάτε σε αυτό για την αποβολή πτυέλων.

health.india.com

Follow us