Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Μανιταρόσουπα εύκολη και νόστιμη

Περιγραφή

Μανιταρόσουπα που γίνεται πανεύκολα, γρήγορα και είναι νόστιμη!

manitarosoupa-me-giaourti

Τι χρειαζόμαστε:

  • 400 γραμμάρια μανιτάρια
  • 1 φλιτζάνι τσ. φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ.σ ελαιολαδο
  • 1 φλιτζάνι τσ. γάλα φρέσκο (χλιαρό)
  • 2 φλιτζανια τσ. νερό
  • 1 κ.σ αλεύρι
  • 1 κ.γ κόφτο αλάτι
  • ½ κ.γ μοσχοκάρυδο
  • ¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Πώς το κάνουμε:

Βήμα 1

1) Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες ή κύβους σε ότι μέγεθος σας αρέσει.

Βήμα 2

2) Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε τα μανιτάρια με το φρέσκο και το ξερό κρεμμύδι, για 10 λεπτά.

Βήμα 3

3) Στη συνέχεια σκορπίζουμε πάνω στα μανιτάρια το αλεύρι, ανακατεύουμε καλά

Βήμα 4

4) και ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ξανά ανακατεύοντας.

Βήμα 5

5) Προσθέτουμε τα δυο φλιτζάνια νερού ανακατεύουμε κι αφήνουμε να πάρει μια βράση και στο τέλος προσθέτουμε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι. Αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά 5-10’ ανακατεύοντας μερικές φορές.

Λίγα μυστικά ακόμα

Αγοράζω φρέσκα μανιτάρια, τα καθαρίζω και τα κόβω σε διάφορα μεγέθη τα οποία φυλάω στην κατάψυξη. Στη συγκεκριμένη συνταγή λοιπόν τα μανιτάρια είναι κατεψυγμένα, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα ή και κονσέρβας, η διαφορά θα είναι στο χρόνο που θα χρειαστούν στη πρώτη φάση του τσιγαρίσματος. Όπως φαίνεται στη φωτογραφία, τα μανιτάρια τα είχα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια και χοντρά, ήθελαν επομένως λίγο χρόνο παραπάνω. Τα ψωμάκια που είναι δίπλα στην μανιταρόσουπα, τα είχα ξεφουρνίσει μισή ώρα πριν και μιας και υπήρχαν ακόμα στο τραπέζι τα φωτογράφισα μαζί! 🙂

Συνταγές της παρέας

Follow us
Similar posts
  • Το μενού της φύσ... Μάρτιος ο πρώτος μήνας της άνοιξης Να δούμε το μενού της φύσης για εμάς αυτή την εποχή. Λαχανικά Αγκινάρες λαδερές ωμοφαγικές ή σε σαλάτα τριμμένες Άνηθος νοστιμίζει τα πάντα Αντίδια σε σαλάτα αλλά και χυμό φρέσκο Αρακάς σε σαλάτα ή με σάλτσα ταχινιού ή αβοκάντο Καρότα σαλάτα ή χυμό με λεμόνι ή σε ζύμωση Κουνουπίδι [...]
  • Φτιάξτε χαλβά με... Υλικά Για 4-6 άτομα 1 κιλό Ταχίνι από 100% πολτοποιημένο σουσάμι 700 γραμμάρια ζάχαρη 100 ml νερό Για τη γέμιση φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα 1κουταλιά του γλυκού βανίλια σκόνη 2 κουταλιές του γλυκού κακάο 1 ολόκληρη σοκολάτα λιωμένη Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει καραμέλα στους 125 βαθμούς (χρησιμοποιούμε [...]
  • Μπιφτέκια λαχανι... Υλικά για 3 μερίδες: 1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα 1 καρότο ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 3 μικρές πατάτες 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι καλαμπόκι 7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά ½  σκελίδα σκόρδο λιωμένο λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένουμε [...]
  • Πότε άλλαξε χρώμ... Η ταραμοσαλάτα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Καθαρά Δευτέρα, καθώς αποτελεί εκλεκτό σαρακοστιανό μεζέ. Είναι νόστιμη, αλμυρή και κρεμώδης, με κύριο υλικό της τον ταραμά. Ο ταραμάς προέρχεται από αυγά μπακαλιάρου ή κυπρίνου, τα οποία συνήθως ωριμάζουν μέσα σε ξύλινα βαρέλια σε ένα μείγμα από νερό, αλάτι και ζάχαρη και κατόπιν επεξεργάζονται ώστε να παραχθεί [...]
  • Σπιτικό πιροσκί ... ΥΛΙΚΑ Υλικά για τη ζύμη 450 gr. αλεύρι για τσουρέκια 150 ml. νερό χλιαρό 115 gr. βούτυρο 8 gr. μαγιά στιγμής 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κρασί 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 2 αυγά  Για τη γέμιση με πατάτα 600 gr. πατάτες 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 μικρό ματσάκι δυόσμο [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish
«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Αρχείο

GreekEnglish