img49914_35073f8cda480aa13b5999236a598710_650_432Συντάκτης: enallaktikos.gr

Καρύκευμα με εξαιρετικές θεραπευτικές ιδιότητες, ο κουρκουμάς θεωρείται μια “βόμβα υγείας” για τον ανθρώπινο οργανισμό. Το κύριο συστατικό του είναι η κουρκουμίνη, η οποία του προσδίδει το χαρακτηριστικό, βαθύ κίτρινο χρώμα.

Μελέτες έδειξαν ότι αν καταναλώνουμε κάθε μέρα περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά, μπορούμε να βοηθήσουμε το σώμα μας ώστε να καταπολεμήσει φλεγμονές, πόνους, τη γήρανση και πολλές άλλες παθήσεις.

Η κουρκουμίνη διαθέτει αντιφλεγμονώδη δράση ανάλογη αυτής της κορτιζόνης. Επίσης,  μειώνει τη χοληστερόλη, εμποδίζει τη συγκολλητικότητα των αιμοπεταλίων (που οδηγεί σε θρόμβους), προστατεύει το ήπαρ από τις τοξίνες, ενισχύει την άμυνα του στομάχου κατά των οξέων, ελαττώνει τα επίπεδα του σακχάρου του αίματος σε διαβητικούς, βοηθά στη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου κι εξουδετερώνει αρκετούς καρκινογόνους παράγοντες.

Επειδή, το σώμα μας δεν μπορεί να απορροφήσει εύκολα την κουρκουμίνη, μπορούμε να προσθέτουμε λίγο μαύρο πιπέρι στον κουρκουμά, βοηθώντας έτσι στην καλύτερη απορρόφηση.

Follow us