pelargoi870-870x480Με τον τίτλο του Ευρωπαϊκού Χωριού Πελαργών 2016 τιμήθηκε το χωριό Πόρος στον Έβρο, από το Ίδρυμα EuroNatur, για την προσήλωση του στην προστασία των πελαργών και στη διατήρηση των πλούσιων σε πελαργούς πολιτισμικών τοπίων στην Ελλάδα, χάρη και στη βοήθεια του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Η πολυετής παρακολούθηση του είδους των πελαργών, μέσω της δακτυλίωσης τους και της τοποθέτησης ειδικών πομπών, η τοποθέτηση και επισκευή τεχνητών φωλιών και η τοποθέτηση συνεστραμμένων καλωδίων σε όλο το Δίκτυο της περιοχής, βοήθησε να εξελιχθεί το χωριό Πόρος σε Πανευρωπαϊκό Χωριό Πελαργών.

Η συμβολή του ΔΕΔΔΗΕ σε αυτές τις δράσεις είναι καθοριστική, καθώς η Εταιρία συνεργάζεται με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου για την προστασία και την παρακολούθηση των πελαργών.

Ο ΔΕΔΔΗΕ παραχωρεί τα καλαθοφόρα οχήματά του και, με την συμμετοχή των εργαζομένων του, προσεγγίζονται οι πελαργοί προκειμένου να πραγματοποιηθεί η δακτυλίωσή τους, ενώ παράλληλα κατασκευάζει ειδικές τεχνητές φωλιές στους στύλους και τοποθετεί συνεστραμμένα καλώδια στο Δίκτυο, τα οποία προστατεύουν τα πουλιά από τον κίνδυνο της ηλεκτροπληξίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Follow us