Κάθε χρόνο η εποχή της γρίπης φαίνεται να μοιάζει με ένα πραγματικό τέρας ανοίγοντας τον δρόμο για μια περίοδο γεμάτη πυρετούς, φτερνίσματος και κόπωσης. Εσείς δεν έχετε παρά να θωρακίσετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα με φυσικά βότανα. Και αν ο ιός σας καταλάβει, τα ακόλουθα βότανα-ήρωες θα τον σκοτώσουν αφήνοντας υπέροχη γεύση στον ουρανίσκο σας.
θυμάρι-004
 Θυμάρι
Διατηρήστε στο ντουλάπι σας αιθέριο έλαιο θυμαριού ή αποξηραμένο θυμάρι σε ετοιμότητα σε περίπτωση που αρρωστήσετε σε λίγες μέρες. Το θυμάρι είναι αποχρεμπτικό, τονώνει το ανοσοποιητικό, κατευνάζει τον βήχα και τη βρογχίτιδα και θεωρείται εξαιρετικά αποτελεσματικό σε περιπτώσεις γρίπης. Χρησιμοποιείται επίσης για την αντιμετώπιση της δυσπεψίας και της διάρροιας, αλλά και του πονόδοντου.
Μπορείτε να ετοιμάσετε ένα τσάι από βότανα θυμαριού ή να κάνετε ένα ατμόλουτρο. Ρίξτε μια χούφτα αποξηραμένο θυμάρι ή λίγες σταγόνες αιθέριο έλαιο θυμαριού σε ένα μπολ με ζεστό νερό καλύπτοντας τόσο το κεφάλι σας όσο και το μπολ με μια πετσέτα. Η εισπνοή του ατμού θα χαλαρώσει τη βλέννα στο στήθος σας.
garlic-with-parsley-leaves
 
Σκόρδο
Το σκόρδο ενισχύει την υγεία του ανοσοποιητικού σας συστήματος. Μία σειρά από μελέτες έχουν δείξει ότι τα ζώα που έλαβαν κανονικές δόσεις σκόρδου ξεπέρασαν τους ιούς όπως τη γρίπη και διάφορα στελέχη ρινοϊών, είδος υπεύθυνο για το κοινό κρυολόγημα. Σε μια μελέτη του 2001, οι εθελοντές που πήραν ένα καθημερινό συμπλήρωμα σκόρδου ήταν λιγότερο πιθανό να αρρωστήσουν σε σχέση με εθελοντές που έλαβαν εικονικό φάρμακο.
Για χάρη της ανθρωπότητας, τα συμπληρώματα σκόρδου είναι ίσως ο πιο ευγενικός τρόπος λήψης του. Αλλά αν θεωρείτε ότι είστε ευγενικοί όπως και να’ χει, μασήστε μία σκελίδα σκόρδο μία φορά την ημέρα για πρόληψη. Ψιλοκόβετε μια σκελίδα σκόρδο και αλείφετε με λίγο μέλι, αν η γεύση είναι ακατανίκητη. Δεν είναι σαφές εάν η προσθήκη περισσότερου σκόρδου στη μαγειρική σας παρέχει την ίδια προστασία, αλλά γιατί όχι;
7039411_orig
 
Εχινάκια (Echinacea)
Δεν υπάρχουν πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η εχινάκια διώχνει το κοινό κρυολόγημα, πλην ενδεχομένως να μειώνει τη διάρκεια των συμπτωμάτων σας. Βέβαια, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι θα μπορούσε να αποτρέψει τα κοινά κρυολογήματα και τη γρίπη, εάν λαμβάνεται σε συνδυασμό με τα συμπληρώματα σκόρδου, σύμφωνα με το National Medical Association.
Σημείωση: Οι άνθρωποι που είναι αλλεργικοί στην αμβροσία ή στη γύρη μπορεί να είναι αλλεργικοί και σε αυτό το βότανο.
 
Follow us