pallet-cabinet-1Μια όμορφη και πολύ εύκολη κατασκευή ντουλάπας από σανίδες παλέτας !! (photos 101pallets)

Όλοι στα υπνοδωμάτια μας ενίοτε ψάχνουμε απεγνωσμένα χώρο για τα ρούχα μας. Ας κατασκευάσουμε λοιπόν μία ντουλάπα από τις αγαπημένες μας παλέτες. Στης φωτογραφίες βλέπετε στο περίπου την κατασκευή και δεν θα σας πάρει πολύ ώρα να την φτιάξετε. Βέβαια η ντουλάπα αυτή χωρίς τις πόρτες γίνεται και μία όμορφη ραφιέρα. Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι τα εξής:

7-10 παλέτες
Συντηρητικό, βερνίκι, ή χρώμα της αρεσκείας σας
Ξυλόβιδες
Μεντεσέδες για τις πόρτες
και πολύ μεράκι !!

Συνήθως τις κάνουμε σε ύψος 2.00 μέτρα (υπάρχουν και δίμετρες παλέτες για να πάρουμε της σανίδες τους). Πλάτος συνήθως τις κάνουμε στο 1 μ. και με βάθος στους 60 πόντους. Βέβαια το πλάτος μπορείτε να το βγάλετε όσο εσείς θέλετε, αλλά σίγουρα θα χρειαστείτε περισσότερες παλέτες !! Η κατασκευή δεν είναι τίποτα και ούτε θα δυσκολευτείτε. Πιο πολλή ώρα θα σας πάρει να ξεμοντάρετε τις παλέτες να της τρίψετε και να της βάψετε !

pallet-cabinet-2 Για την κατασκευή δεν χρειάζονται ιδιαίτερες οδηγίες. Την βλέπετε άλλωστε. Φτιάχνετε την καμπίνα και προχωράτε μετά στο ντύσιμό της όπως έχουμε δει στην κατασκευή του μπουφέ μου εδώ αλλά και εδώ στην συρταριέρα !!
Απλά στο πίσω μέρος μπορείτε να κλείσετε με ψιλό κόντρα πλακέ ή χαρτομελαμίνη. Όμως εμείς θα σας συμβουλεύσουμε να βάλετε σανίδες παλέτας και εκεί αφού είναι πολύ πιο ανθεκτικό το ξύλο.

Για ποδαράκια έχετε πολλές λύσεις. Είτε χρησιμοποιείτε τους τάκους από τις παλέτες που θα ξεμοντάρετε (ιδανική λύση κατ” εμε), ή ροδάκια για να την μετακινείτε εύκολα, ή ακόμα σιδερένια πόδια που μπορείτε να βρείτε σε διάφορα μαγαζιά.

pallet-cabinet-5

Follow us