Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Νηστίσιμα ατομικά cheesecake σοκολάτα φουντούκι – Vegan chocolate hazelnut cheesecake

DSC_00052

Υλικά:
για τη βάση:
1 φλ. αλεσμένα φουντούκια
1/4 φλ.+2 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου (ή αγαύης ή μέλι για τους μη vegan)
1 κ.γ. βανίλια
μια πρέζα αλάτι
για τη γέμιση:
2 φλ. κάσιους, μουλιασμένα αποβραδίς κ ξεπλυμένα
1 γεμάτη κ.σ. βούτυρο φουντουκιού (ή φιστικοβούτυρο)
1/2 φλ. λάδι καρύδας, λιωμένο
1/2 φλ. σιρόπι σφενδάμου
1/2 φλ. κακάο
1/2 φλ. νερό
1/2 κ.γ. αλάτι
για τη σοκολατένια επικάλυψη:
1/2 φλ. λάδι καρύδας, λιωμένο
1 κ.γ. βανίλια
1/4 φλ. σιρόπι σφενδάμου
1/4 φλ. κακάο

DSC_0014Εκτέλεση:
Στο μπλέντερ χτυπώ όλα τα υλικά της βάσης. Βάζω σε μια πιατέλα ένα τσέρκι, ρίχνω μέσα τα πολτοποιημένα υλικά κ τα πιέζω με τα δάχτυλα να δημιουργηθεί μια βάση. Κατόπιν περνώ στη γέμιση πολτοποιώντας τα κάσιους με το σιρόπι σφενδάμου, το νερό κ το αλάτι. Προσθέτω το βούτυρο, το κακάο, το λάδι κ χτυπώ μέχρι να ομογενοποιηθύν καλά. Απλώνω τη γέμιση πάνω στη βάση κ το βάζω στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες να παγώσει. Μετά φτιάχνω την επικάλυψη ανακατεύοντας όλα τα υλικά της με ένα πιρούνι. Την απλώνω στο γλυκό κ το ξαναβάζω στο ψυγείο να παγώσει. Σερβίρω με αλεσμένα φουντούκια, cocoa nibs, φράουλες, φύλλα μέντας κι ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας! Καλή σας απόλαυση! (που είναι δεδομένη!)

Follow us
Similar posts
  • Το μενού της φύσ... Μάρτιος ο πρώτος μήνας της άνοιξης Να δούμε το μενού της φύσης για εμάς αυτή την εποχή. Λαχανικά Αγκινάρες λαδερές ωμοφαγικές ή σε σαλάτα τριμμένες Άνηθος νοστιμίζει τα πάντα Αντίδια σε σαλάτα αλλά και χυμό φρέσκο Αρακάς σε σαλάτα ή με σάλτσα ταχινιού ή αβοκάντο Καρότα σαλάτα ή χυμό με λεμόνι ή σε ζύμωση Κουνουπίδι [...]
  • Φτιάξτε χαλβά με... Υλικά Για 4-6 άτομα 1 κιλό Ταχίνι από 100% πολτοποιημένο σουσάμι 700 γραμμάρια ζάχαρη 100 ml νερό Για τη γέμιση φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα 1κουταλιά του γλυκού βανίλια σκόνη 2 κουταλιές του γλυκού κακάο 1 ολόκληρη σοκολάτα λιωμένη Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει καραμέλα στους 125 βαθμούς (χρησιμοποιούμε [...]
  • Μπιφτέκια λαχανι... Υλικά για 3 μερίδες: 1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα 1 καρότο ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 3 μικρές πατάτες 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι καλαμπόκι 7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά ½  σκελίδα σκόρδο λιωμένο λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένουμε [...]
  • Πότε άλλαξε χρώμ... Η ταραμοσαλάτα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Καθαρά Δευτέρα, καθώς αποτελεί εκλεκτό σαρακοστιανό μεζέ. Είναι νόστιμη, αλμυρή και κρεμώδης, με κύριο υλικό της τον ταραμά. Ο ταραμάς προέρχεται από αυγά μπακαλιάρου ή κυπρίνου, τα οποία συνήθως ωριμάζουν μέσα σε ξύλινα βαρέλια σε ένα μείγμα από νερό, αλάτι και ζάχαρη και κατόπιν επεξεργάζονται ώστε να παραχθεί [...]
  • Σπιτικό πιροσκί ... ΥΛΙΚΑ Υλικά για τη ζύμη 450 gr. αλεύρι για τσουρέκια 150 ml. νερό χλιαρό 115 gr. βούτυρο 8 gr. μαγιά στιγμής 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κρασί 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 2 αυγά  Για τη γέμιση με πατάτα 600 gr. πατάτες 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 μικρό ματσάκι δυόσμο [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish
«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Αρχείο

GreekEnglish