aplicando-barniz-800x500Η αλλαγή του δαπέδου μεταμορφώνει σημαντικά την εικόνα του χώρου σας. Δυστυχώς όμως απαιτεί χρόνο αλλά και χρήμα. Μια γρήγορη και οικονομική ιδέα είναι να βάψετε το δάπεδό σας – ακριβώς όπως έκαναν τα παλιά χρόνια στο πάτωμα από τσιμέντο. Μια διακοσμητική ιδέα που φτάνει στα… άκρα!

Προετοιμασία Προτού βάψετε ή βερνικώσετε μια επιφάνεια πρέπει να είναι καθαρή και στεγνή. Αν υπάρχουν τρύπες (π.χ. σε ξύλινα δάπεδα) στοκάρονται, όπως ακριβώς γίνεται στον τοίχο και τρίβονται με γυαλόχαρτο. Αν η επιφάνεια ήταν ήδη βαμμένη, θα την καθαρίσετε πολύ καλά από υπολείμματα βρωμιάς, π.χ. λάδι, με απορρυπαντικό για τα πιάτα. Αφήστε την επιφάνεια να στεγνώσει καλά.

Αν σε κάποιο σημείο υπάρχουν μεταλλικά στοιχεία, καθαρίστε τα καλά με νέφτι. Τρίψτε τα να φύγουν τυχόν ρινίσματα και στεγνώστε καλά. Ό,τι υλικό κι αν υπάρχει, θα πρέπει να ασταρωθεί πολύ καλά για να δημιουργηθεί το κατάλληλο υπόστρωμα και μετά να βαφτεί.

Τεχνική Αν πρόκειται να βάψετε πλακάκια, θα πρέπει πρώτα να περάσετε τους αρμούς και όλη την επιφάνεια με αστάρι, ώστε να γίνει η επιφάνεια όσο πιο λεία και ομοιόμορφη γίνεται. Στη συνέχεια θα χρησιμοποιήσετε μεγάλο ρολό και θα αρχίσετε να βάφετε την επιφάνεια σταδιακά, ώστε να μπορείτε να μετακινηθείτε ή να βγείτε από το δωμάτιο. Στην ίδια λογική με τους τοίχους, μπορείτε να βάψετε ρίγες ακόμα και τετράγωνα στο δάπεδο σας.

Pintando-el-piso-600x450-1

Προσοχή: Αν πρόκειται να βαφτούν διαφορετικά υλικά, π.χ. ξύλο και πλακάκι, θα πρέπει ίσως να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό τύπο αστάρι για το καθένα. Αφήνετε την επιφάνεια να στεγνώσει πολύ καλά, πρακτικά σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να περιμένετε μία με δύο μέρες και μετά βάφετε το πρώτο χέρι χρώματος. Όταν στεγνώσει καλό είναι να περάσετε και ένα δεύτερο για σταθερότητα και ομοιομορφία.

πηγή

Follow us