pireas

Η αναγνώστρια του www.zoosos.gr Κλεοπάτρα Αντωνίου επικοινώνησε μαζί μας για να μας καταγγείλει ότι στον Πειραιά και συγκεκριμένα στο Πασαλιμάνι και στην κεντρική πλατεία (γνωστή ως πασαρέλα) ο Δήμος Πειραιά έχει τοποθετήσει παράνομες πινακίδες που απαγορεύουν την διέλευση και την παραμονή αδέσποτων και ιδιόκτητων σκύλων.

Το περιεχόμενο των πινακίδων που αναγράφουν σε πλατείες και πάρκα αλλά και αλλού «απαγορεύονται τα σκυλιά» «απαγορεύονται τα ζώα» κ.ο.κ. είναι πέρα για πέρα αντιεπιστημονικό αλλά και παράνομο.

Ο νόμος δεν απαγορεύει τα ιδιόκτητα κατοικίδια πουθενά, ορίζει μόνο, ότι αυτά πρέπει να συνοδεύονται από τον ιδιοκτήτη τους, οι οποίοι απαραιτήτως θα πρέπει να φέρουν σακουλάκι συγκέντρωσης των περιττωμάτων των ζώων και ακόμη πιο σωστά και το βιβλιάριο υγείας του ζώου.

Το σωστό περιεχόμενο λοιπόν αυτών των πινακίδων είναι: «Επιτρέπονται τα κατοικίδια με συνοδεία και με υποχρεωτική περισυλλογή περιττωμάτων» ή κάπως έτσι, ή και με σχέδιο αντί για λόγια.

Είναι δε και αντιεπιστημονικό, αφού η δημόσια υγεία δεν κινδυνεύει από τα κατοικίδια σε καμία περίπτωση.

Θυμίζουμε τέλος ότι καμία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι πάνω από τον νόμο 4039/2012. Εκεί ορίζεται ξεκάθαρα που απαγορεύεται να περιφέρονται αδέσποτα ζώα.

Πηγή: Παράνομες οι πινακίδες με τις απαγορεύσεις σχετικά με τα ζώα | www.zoosos.gr

Follow us