ταρτες

ΥΛΙΚΑ

1 αυγό
2 κρόκους αυγών
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 ¾ φλιτζάνι φρέσκο γάλα
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φύλλο σφολιάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το αυγό, τους κρόκους, την ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε σιγά – σιγά το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και αφήνετε το μείγμα να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Μόλις η κρέμα πήξει αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε με μια μεμβράνη, η οποία να εφάπτεται στην επιφάνειά της, και την αφήνετε να κρυώσει.

Κόβετε το φύλλο σφολιάτας στη μέση και τοποθετείτε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο. Τυλίγετε τα φύλλα από την πιο μικρή πλευρά τους σε σφιχτό ρολό και με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς, κόβετε το ρολό σε 12 ίσα κομμάτια.

Βουτυρώνετε ένα ταψί για μάφιν 12 θέσεων. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ξετυλίγετε ένα κομμάτι σφολιάτας και το τυλίγετε ξανά αυτή τη φορά σε δίσκο. Μεταφέρετε τη σφολιάτα στο ταψί, στην εσοχή του και πιέζοντας με τα δάχτυλά σας καλύπτετε τον πάτο και τα πλαϊνά της εσοχής. Συνεχίζετε και με τα υπόλοιπα κομμάτια σφολιάτας.

Γεμίζετε τις τάρτες με την κρέμα μπουγάτσας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήνετε τις τάρτες να κρυώσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια της μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν τελείως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να σερβίρετε τις τάρτες μπουγάτσας και χλιαρές πασπαλισμένες με λίγη κανέλα.

eimaimama.gr

Follow us