Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Λαχταριστές τάρτες μπουγάτσας

ταρτες

ΥΛΙΚΑ

1 αυγό
2 κρόκους αυγών
½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
2 κ.σ. κορν φλάουρ
1 ¾ φλιτζάνι φρέσκο γάλα
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φύλλο σφολιάτας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα ρίχνετε το αυγό, τους κρόκους, την ζάχαρη και το κορν φλάουρ και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε σιγά – σιγά το γάλα και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Τοποθετείτε την κατσαρόλα σε μέτρια θερμοκρασία και αφήνετε το μείγμα να βράσει ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πήξει. Μόλις η κρέμα πήξει αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατεύετε. Μεταφέρετε την κρέμα σε ένα μπολ, τη σκεπάζετε με μια μεμβράνη, η οποία να εφάπτεται στην επιφάνειά της, και την αφήνετε να κρυώσει.

Κόβετε το φύλλο σφολιάτας στη μέση και τοποθετείτε το ένα κομμάτι πάνω στο άλλο. Τυλίγετε τα φύλλα από την πιο μικρή πλευρά τους σε σφιχτό ρολό και με ένα κοφτερό μαχαίρι χωρίς, κόβετε το ρολό σε 12 ίσα κομμάτια.

Βουτυρώνετε ένα ταψί για μάφιν 12 θέσεων. Σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ξετυλίγετε ένα κομμάτι σφολιάτας και το τυλίγετε ξανά αυτή τη φορά σε δίσκο. Μεταφέρετε τη σφολιάτα στο ταψί, στην εσοχή του και πιέζοντας με τα δάχτυλά σας καλύπτετε τον πάτο και τα πλαϊνά της εσοχής. Συνεχίζετε και με τα υπόλοιπα κομμάτια σφολιάτας.

Γεμίζετε τις τάρτες με την κρέμα μπουγάτσας και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Αποσύρετε από το φούρνο και αφήνετε τις τάρτες να κρυώσουν για 5 λεπτά και στη συνέχεια της μεταφέρετε σε μια σχάρα να κρυώσουν τελείως.

ΧΡΗΣΙΜΟ

Μπορείτε αν θέλετε να σερβίρετε τις τάρτες μπουγάτσας και χλιαρές πασπαλισμένες με λίγη κανέλα.

eimaimama.gr

Follow us
Similar posts
  • Φτιάξτε χαλβά με... Υλικά Για 4-6 άτομα 1 κιλό Ταχίνι από 100% πολτοποιημένο σουσάμι 700 γραμμάρια ζάχαρη 100 ml νερό Για τη γέμιση φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα 1κουταλιά του γλυκού βανίλια σκόνη 2 κουταλιές του γλυκού κακάο 1 ολόκληρη σοκολάτα λιωμένη Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει καραμέλα στους 125 βαθμούς (χρησιμοποιούμε [...]
  • Μπιφτέκια λαχανι... Υλικά για 3 μερίδες: 1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα 1 καρότο ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 3 μικρές πατάτες 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι καλαμπόκι 7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά ½  σκελίδα σκόρδο λιωμένο λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένουμε [...]
  • Πότε άλλαξε χρώμ... Η ταραμοσαλάτα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Καθαρά Δευτέρα, καθώς αποτελεί εκλεκτό σαρακοστιανό μεζέ. Είναι νόστιμη, αλμυρή και κρεμώδης, με κύριο υλικό της τον ταραμά. Ο ταραμάς προέρχεται από αυγά μπακαλιάρου ή κυπρίνου, τα οποία συνήθως ωριμάζουν μέσα σε ξύλινα βαρέλια σε ένα μείγμα από νερό, αλάτι και ζάχαρη και κατόπιν επεξεργάζονται ώστε να παραχθεί [...]
  • Σπιτικό πιροσκί ... ΥΛΙΚΑ Υλικά για τη ζύμη 450 gr. αλεύρι για τσουρέκια 150 ml. νερό χλιαρό 115 gr. βούτυρο 8 gr. μαγιά στιγμής 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κρασί 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 2 αυγά  Για τη γέμιση με πατάτα 600 gr. πατάτες 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 μικρό ματσάκι δυόσμο [...]
  • Μανιταρόσουπα εύ... Περιγραφή Μανιταρόσουπα που γίνεται πανεύκολα, γρήγορα και είναι νόστιμη! Τι χρειαζόμαστε: 400 γραμμάρια μανιτάρια 1 φλιτζάνι τσ. φρέσκο κρεμμυδάκι 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4 κ.σ ελαιολαδο 1 φλιτζάνι τσ. γάλα φρέσκο (χλιαρό) 2 φλιτζανια τσ. νερό 1 κ.σ αλεύρι 1 κ.γ κόφτο αλάτι ½ κ.γ μοσχοκάρυδο ¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι Πώς το κάνουμε: 1) Κόβουμε [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish
«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Αρχείο

GreekEnglish