Eat-5-Walnuts-And-Wait-4-Hours-This-Is-What-Will-Happen-To-YouΝέα έρευνα δείχνει ότι η κατανάλωση μιας χούφτας καρυδιών την ημέρα παρέχει άμεση προστασία από τις καρδιακές παθήσεις. Η τακτική κατανάλωση παρέχει μόνιμη προστασία.

 Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης σημαντική βελτίωση στα επίπεδα της χοληστερόλης και της ελαστικότητας των αγγείων, η οποία βοηθά στην καλή ροή του αίματος, μόλις 4 ώρες αφού οι άνθρωποι έφαγαν ξηρούς καρπούς ή έλαιο καρυδιάς.
Η έρευνα δείχνει ότι η τακτική κατανάλωση καρυδιών μπορεί να σας προστατεύσει από καρδιαγγειακές παθήσεις.
“Και μόνο με την κατανάλωση μιας χούφτας καρυδιών ή καρυδέλαιου τέσσερις ημέρες την εβδομάδα, μειώνετε σημαντικά ο κίνδυνος των καρδιακών παθήσεων,” είπε ο Δρ Penny Kris Eterton, καθηγητής διατροφής στο Penn State University στην Πενσυλβάνια.
Αυτή η μελέτη είναι η πρώτη που προσδιορίζει την ποσότητα τα καρυδιών που παρέχει τα μέγιστα οφέλη για την υγεία. Και μόνο με την κατανάλωση τριών κουταλιών της σούπας (51 g) καρυδέλαιου μπορείτε να βελτιώσετε την κατάσταση των αιμοφόρων αγγείων σας σε 4 ώρες.
Το καρυδέλαιο έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα καλό για την ακεραιότητα των ενδοθηλιακών κυττάρων. Είναι τα κύτταρα που ευθυγραμμίζουν τα αιμοφόρα αγγεία και διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ευελιξία τους.
Follow us