Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Sprout pencil: Mολύβια που.. καταλήγουν σε σπόρους!

sprout-combo

Ένα οικολογικό μολύβι που όταν μικρύνει από τη χρήση και αχρηστευτεί μετατρέπεται σε λουλούδια, βότανα και κηπευτικά ανέπτυξαν επιστήμονες του Τεχνολογικού Ινστιτούτου της Μασαχουσέτης στις ΗΠΑ. Το οικολογικό μολύβι ονομάζεται Sprout και φτιάχνεται από κέδρο, ενώ αντίθετα με τα κοινά μολύβια, είναι κατασκευασμένο με γραφίτη και πυλό αντί για μόλυβδο.

sprout-basil-pot-537x402

Κάθε μολύβι έχει στο κάτω μέρος του μια κάψουλα με σπόρους. Όταν αχρηστευτεί φυτεύεται στο έδαφος και ποτίζεται κανονικά για να φυτρώσει ο συγκεκριμένος σπόρος. Για την ώρα διατίθενται ως και 20 διαφορετικές ποικιλίες σπόρων για την καλλιέργεια βασιλικού, μέντας, τομάτας, δενδρολίβανου, πιπεριάς, και άλλων φυτών.

Κάθε κάψουλα περιέχει τρεις σπόρους του ίδιου λαχανικού, λουλουδιού ή βοτάνου για να εξασφαλιστεί υψηλό ποσοστό επιτυχίας. Οι σπόροι απελευθερώνονται στο χώμα με το πότισμα του μολυβιού, καθώς η κάψουλα διαλύεται με το νερό. Σύμφωνα με την Αμερικανική κατασκευάστρια εταιρεία, Democratech, οι σπόροι ξεκινάν να βλασταίνουν μέσα σε 7 μέρες.

indexΚάθε πακέτο μολυβιών περιέχει και μια κάρτα με οδηγίες φύτευσης. Ε πισημαίνεται πάντως ότι εφόσον ο κάτοχος του μολυβιού το βάλει στο στόμα του, ή αν το μολύβι βραχεί κατά λάθος, η κάψουλα διαλύεται και καταστρέφεται.

Στην Ευρώπη τα οικολογικά μολύβια διακινήθηκαν για πρώτη φορά στην αγορά της Δανίας πριν από 4 μήνες, τον Ιούνιο 2013. Το προϊόν έγινε ανάρπαστο και όπως ανακοινώθηκε σε σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα πουλήθηκαν πάνω από 100.000 σετ μολυβιών.

Τέλος τα μολύβια Sprout είναι 100% βιώσιμα και κατασκευάζονται αποκλειστικά και μόνο από φυσικά υλικά.

2014-New-Arrival-Sprout-Pencil-A-font-b-Seed-b-font-In-A-Pencil-Creativity-Pencil

Follow us

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish

«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Enter your email address:

Αρχείο

GreekEnglish