Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Οφέλη από την πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων

d158fda962585defee6fc3bd7c4ec197_M

ης Ιορδανίδου Μελίνας Γεωπόνου – Τεχνολόγου Τροφίμων DES MSc

Η πιστοποίηση αφορά την εξακρίβωση, επαλήθευση και γραπτή επικύρωση από έναν ανεξάρτητο φορέα με αναγνωρισμένη ικανότητα, σχετικά με το αν τα χαρακτηριστικά του προϊόντος βρίσκονται σε συμφωνία με σχετικές απαιτήσεις. Η πιστοποίηση είναι συνυφασμένη με την εμπιστοσύνη του πελάτη προς το προϊόν που διαθέτει την πιστοποίηση.

Τα βιολογικά προϊόντα μπορούν να αναγνωριστούν από τις ενδείξεις που φέρουν στη σήμανσή τους (ετικέτα) και το Πιστοποιητικό Προϊόντος που τα συνοδεύει.

Η πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων αποφέρει σημαντικά οφέλη όπως :

  • Αύξηση της αξιοπιστία των βιολογικών προϊόντων στους καταναλωτές
  • Αύξηση της ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά
  • Αναγνωρισιμότητα
  • Βελτίωση των ποιοτικών χαρακτηριστικών
  • Βελτίωση της προώθησής τους στην αγορά
  • Κατοχύρωση των απαιτήσεων του ευρωπαϊκού και ελληνικού νομοθετικού πλαισίου

 

Follow us
Similar posts
  • Πώς να αντιμετωπ... Tα ονομάζουμε «ζιζάνια» και ραντίζουμε με τοξικά για να τα καταστρέψουμε. Πολλά λάθη με μια κίνηση. Πρώτον γιατί τα αγριόχορτα προσφέρουν πολλά τόσο στη Φύση όσο και στην υγεία μας. Δεύτερον, γιατί αν θέλουμε να τα διώξουμε μπορούμε να το κάνουμε με οικολογικό τρόπο, χωρίς να δηλητηριάσουμε τον κήπο και τη ζωή μας. Τα αγριόχορτα [...]
  • Παραγωγική μετάβ... Η παραγωγική μετάβαση στη γη, ως διαδικασία ήπιας επαναπροσέγγισης της φυσικής μας βάσης και επαναπροσανατολισμού του καταναλωτή σε φυσικό ον άνθρωπο, αυτή νομίζω πρέπει να είναι η διατύπωση και όχι η “παραγωγική ανακατάληψη της υπαίθρου” που εμπεριέχει και υποννοεί ίσως βία αλλά δεν αναφέρει σαφώς το επίπεδο μηδέν που είναι η γη, ίσως επειδή ως [...]
  • Η υπερθέρμανση τ... Παρά το γεγονός ότι η Βραζιλία, ο μεγαλύτερος παραγωγός και εξαγωγέας καφέ στον κόσμο, αναμένει ρεκόρ συγκομιδής φέτος, η καλλιέργεια καφέ, όπως και σε 70 άλλες χώρες παραγωγής, απειλείται από την κλιματική αλλαγή. Σύμφωνα με έκθεση από τη ΜΚΟ Ινστιτούτο Κλίματος με βάση το Σίδνεϋ, από το 2050, οι περιοχές καλλιέργειας καφέ θα έχουν μειωθεί [...]
  • Πώς η θερμοκρασί... του Μπαρτσώκα Νικόλαου, Γεωπόνος Α.Σ. ΕΝΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ Καθοριστικός παράγοντας για την εμπορική καλλιέργεια της ελιάς είναι η θερμοκρασία στην οποία έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις. Η ελιά δεν επιβιώνει σε θερμοκρασία κατώτερη των -12°C, χρειάζεται όμως μια περίοδο χαμηλών θερμοκρασιών για να γίνει διαφοροποίηση των οφθαλμών της και να παράγει καρπούς. Η αδυναμία της να καρποφορήσει στις [...]
  • Ελληνική επανάστ... Στην Ελλάδα –και ίσως όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά στον κόσμο ολόκληρο- ιστορία γράφουν συχνά οι παρέες. Οι φίλοι που μοιράζονται το ίδιο όραμα και το ίδιο πάθος και καταφέρνουν να προχωρήσουν ένα, δύο, τρία βήματα ή και χιλιόμετρα μακρύτερα. Το απόλυτα αληθινό αυτό σενάριο αποδεικνύεται ακόμη μία φορά από την πορεία της Centaur Analytics ιδρύθηκε το 2014 στο Βόλο, [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish
«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Αρχείο

GreekEnglish