Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Το πρώτο αυτοοργανωμένο συνεργείο ποδηλάτων

c11023e78027702d68636b2ee88fcd0e

Το Bike Kitchen είναι ένας χώρος από τους ποδηλάτες, για τους ποδηλάτες. Το αλληλέγγυο αυτό συνεργείο δημιουργήθηκε από τους Ποδηλάτες της Πάτρας, είναι απολύτως ανεξάρτητο και µη κερδοσκοπικό και λειτουργεί με την φιλοσοφία της ανταλλακτικής κοινωνίας, δηλαδή καθένας αφήνει το ανταλλακτικό που του περισσεύει ή βρίσκει κάτι που χρειάζεται για το δικό του ποδήλατο, δωρεάν. Εκεί οργανώνονται επίσης σεμινάρια με θέμα την επισκευή του ποδηλάτου ή ακόμα και την κατασκευή ανταλλακτικών, ενώ ο απώτερος στόχος είναι να προωθηθεί -επιτέλους- το ποδήλατο στην κοινωνία ως μέσο μεταφοράς.

Το Bike Kitchen. Η ιδέα και εφαρμογή του Bike Kitchen ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και επεκτάθηκε, ενώ τρία από τα μεγαλύτερα Bike Kitchen φιλοξενούνται στο Λος Άντζελες.

Οι Ποδηλάτες/ισσες της Πάτρας δημιούργησαν το κίνημά τους το 2006 µε την οργάνωση των πρώτων ποδηλατοπορειών, προωθώντας το ποδήλατο ως οικολογικό μέσο μεταφοράς. Σήμερα, με την ύπαρξη του Bike Kitchen, η Πάτρα βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο να θυμίζει μια μικρή Ολλανδία, όπου όλοι κυκλοφορούν κάνοντας πετάλι και εισπνέοντας καθαρό αέρα. Και στα δικά μας.

Follow us
Similar posts
  • Καλά νέα για εκε... Το «Hikers’ Friendly» είναι ένα σήμα που πιστοποιεί υπηρεσίες σχετικές με την πεζοπορία. Προς το παρόν είναι διαθέσιμο μόνο για επιχειρήσεις διαμονής, αλλά σύντομα θα ανοίξει και σε άλλους τομείς. Δημιουργήθηκε από την Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Paths of Greece, σε συνεργασία με την Green Evolution. Απώτερος στόχος του σήματος είναι να ενισχυθεί η εμπειρία του πεζοπόρου, μέσω [...]
  • Το έξτρα παρθένο... Το Ελαιόλαδο συνάντησε το Λονδίνο!! Οι μεγαλύτεροι διαγωνισμοί ελαιολάδου στην καρδιά της Ευρώπης London IOOC 2017, Διαγωνισμοί ελαιολάδου στο Λονδίνο. • Βραβεία ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ έξτρα παρθένου ελαιολάδου, • Βραβεία ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥ ΥΓΕΙΑΣ έξτρα παρθένου ελαιολάδου, • Βραβεία ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ έξτρα παρθένου ελαιολάδου (International Olive oil Competitions-IOOC) Το καλό, παρθένο ελαιόλαδο πρόκειται να ταξιδέψει ως την αγγλική πρωτεύουσα και [...]
  • Πότε άλλαξε χρώμ... Η ταραμοσαλάτα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Καθαρά Δευτέρα, καθώς αποτελεί εκλεκτό σαρακοστιανό μεζέ. Είναι νόστιμη, αλμυρή και κρεμώδης, με κύριο υλικό της τον ταραμά. Ο ταραμάς προέρχεται από αυγά μπακαλιάρου ή κυπρίνου, τα οποία συνήθως ωριμάζουν μέσα σε ξύλινα βαρέλια σε ένα μείγμα από νερό, αλάτι και ζάχαρη και κατόπιν επεξεργάζονται ώστε να παραχθεί [...]
  • Αρκουδάκι σουλατ... Πάνω στην παγωμένη λίμνη της Καστοριάς σουλατσάριζε επί ώρες το μεσημέρι της Κυριακής νεαρή αρκούδα, κυνηγώντας πουλιά και παίζοντας αμέριμνη με τον πάγο! Η εμφάνιση αρκούδας στην παγωμένη λίμνη κατά τη 1 το μεσημέρι προκάλεσε μεγάλη κινητοποίηση, που είχε ως αποτέλεσμα να στηθεί μεγάλη επιχείρηση απομάκρυνσης με περιπολικά της αστυνομίας και μέλη του «Αρκτούρου» και [...]
  • Παραγωγική μετάβ... Η παραγωγική μετάβαση στη γη, ως διαδικασία ήπιας επαναπροσέγγισης της φυσικής μας βάσης και επαναπροσανατολισμού του καταναλωτή σε φυσικό ον άνθρωπο, αυτή νομίζω πρέπει να είναι η διατύπωση και όχι η “παραγωγική ανακατάληψη της υπαίθρου” που εμπεριέχει και υποννοεί ίσως βία αλλά δεν αναφέρει σαφώς το επίπεδο μηδέν που είναι η γη, ίσως επειδή ως [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish
«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Αρχείο

GreekEnglish