Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Το πρώτο αυτοοργανωμένο συνεργείο ποδηλάτων

c11023e78027702d68636b2ee88fcd0e

Το Bike Kitchen είναι ένας χώρος από τους ποδηλάτες, για τους ποδηλάτες. Το αλληλέγγυο αυτό συνεργείο δημιουργήθηκε από τους Ποδηλάτες της Πάτρας, είναι απολύτως ανεξάρτητο και µη κερδοσκοπικό και λειτουργεί με την φιλοσοφία της ανταλλακτικής κοινωνίας, δηλαδή καθένας αφήνει το ανταλλακτικό που του περισσεύει ή βρίσκει κάτι που χρειάζεται για το δικό του ποδήλατο, δωρεάν. Εκεί οργανώνονται επίσης σεμινάρια με θέμα την επισκευή του ποδηλάτου ή ακόμα και την κατασκευή ανταλλακτικών, ενώ ο απώτερος στόχος είναι να προωθηθεί -επιτέλους- το ποδήλατο στην κοινωνία ως μέσο μεταφοράς.

Το Bike Kitchen. Η ιδέα και εφαρμογή του Bike Kitchen ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και επεκτάθηκε, ενώ τρία από τα μεγαλύτερα Bike Kitchen φιλοξενούνται στο Λος Άντζελες.

Οι Ποδηλάτες/ισσες της Πάτρας δημιούργησαν το κίνημά τους το 2006 µε την οργάνωση των πρώτων ποδηλατοπορειών, προωθώντας το ποδήλατο ως οικολογικό μέσο μεταφοράς. Σήμερα, με την ύπαρξη του Bike Kitchen, η Πάτρα βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά στο να θυμίζει μια μικρή Ολλανδία, όπου όλοι κυκλοφορούν κάνοντας πετάλι και εισπνέοντας καθαρό αέρα. Και στα δικά μας.

Follow us

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish

«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Enter your email address:

Αρχείο

GreekEnglish