maxresdefault

Προετοιμασία

1) Όλη η προετοιμασία πρέπει να γίνεται στο ημίφως ή σε σκοτάδι γιατί ο φωτισμός είναι σε θέση να μηδενίσει κάποιες σημαντικές ουσίες που περιέχονται στα φύλλα της αλόης.

2) Το φυτό της Αλόης που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι ανοιχτού χώρου και να μην έχει βραχεί ή ποτισθεί καθόλου τις τελευταίες 6 ημέρες. (ούτε το χώμα ούτε τα φύλλα), διότι τα φύλλα απορροφούν το νερό και οι ουσίες που μας χρειάζονται διαλύονται και ασθενούν.

3) Η Αλόη πρέπει να είναι αποκλειστικά ALOE ARBORESCENS

Μετά το σούρουπο, κόψτε 3-4 φύλλα της aloe arborescens (350 γραμμ.) προσέχοντας να πάρετε τα πιο πράσινα φύλλα από την βάση του φυτού.

Ετοιμάστε ένα υάλινο βαζάκι σκούρου χρώματος του ενός κιλού. (Εάν δεν έχετε σκούρο φροντίστε να ντύσετε το λευκό πολύ καλά με αλουμινόχαρτο για να μην έρχεται σε επαφή η κρέμα με το φώς).

Πάντα σε σκοτεινό περιβάλλον, καθαρίστε τα φύλλα με ένα ξηρό καθαρό πανάκι. (Εάν είναι τα φύλλα πολύ σκονισμένα υγράνετε ελαφρώς το πανάκι).

Καθαρίστε τα φύλλα από τα αγκάθια που είναι στις άκρες με ένα κοφτερό μαχαίρι

Κομματιάστε τα φύλλα μαζί με το περίβλημα και τοποθετείσθε τα στο μίξερ.

Προσθέστε 6 κουτάλια τσίπουρο (καθαρό απόσταγμα). Μιξάρετε για 3-4 λεπτά.

Είναι η ώρα όπου προσθέτετε 500 γραμμ. μέλι (προτιμείται βιολογικό ακακίας). Μιξάρετε για 3-4 λεπτά.

Γεμίστε το βαζάκι με την κρέμα από το μίξερ και τοποθετείσθε το στο ψυγείο.

Χρήση – δοσολογία
Η δοσολογία από τον Δρ. Nacci είναι 30 λεπτά πριν από τα βασικά γεύματα 1 κουταλιά της σούπας. Να θυμάστε ότι πρέπει να ανακατεύετε με δύναμη το βαζάκι πριν από κάθε χρήση και να το λαμβάνετε σε σκοτεινό περιβάλλον. Η συνταγή παρασκευής και διάθεσης πρέπει να τηρείται ευλαβικώς. Η συνταγή προέρχεται από τον πάτερ Zago και εγκεκριμένη από πανεπιστήμια της Γαλλίας και Ιταλίας.

H συνταγή δεν αντικαθιστά υπάρχουσες φαρμακευτικές αγωγές της κλασσικής ιατρικής χορηγημένες νομίμως. Λαμβάνεται ως διατροφικό συμπλήρωμα.

Μετάφραση Κωστάκης Κων/νος

www.ell.gr

http://www.ftiaxno.gr

Follow us