TNF-Banana

Αυτό το ξέρατε; Οι θρεπτικές ιδιότητες των μπανανών που κάθονται στην κουζίνα σας αλλάζει καθώς μεγαλώνουν και γίνονται πιο ώριμες. Καθώς ωριμάζουν, οι μπανάνες γίνονται πιο γλυκές. Γιατί; Επειδή υπάρχουν ένζυμα στη μπανάνα που αρχίζουν να μετατρέπουν το άμυλο (το οποίο δεν είναι γενικά γλυκό) σε ζάχαρη. Αυτό καθιστά επίσης ευκολότερο να χωνέψει το έντερο σας την μπανάνα.

Ιάπωνες ερευνητές ανακάλυψαν πρόσφατα κάτι συναρπαστικό για τις μπανάνες. Όταν μια μπανάνα ωριμάζει, παράγει περισσότερα αντιοξειδωτικά από περιέχει όταν είναι πιο φρέσκια. Όταν η μπανάνα έχει μαύρα σημεία στο φλοιό, παράγει αυτό που ονομάζεται TNF, ή Factor νέκρωσης όγκων , μια ουσία που καταπολεμά τον καρκίνο και τα ανώμαλα κύτταρα. Όσο πιο σκοτεινές οι κηλίδες, τόσο πιο ισχυρή είναι η μπανάνα κατά τη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων. Μια ώριμη μπανάνα είναι οκτώ φορές πιο αποτελεσματική στην τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος του σώματος απ ‘ότι μια φρέσκια μπανάνα είναι.

Έτσι, πότε η καλύτερη στιγμή για να φάτε μια μπανάνα; Όταν είναι όσο το δυνατόν πιο ώριμες. (ξέρω, η υπομονή που απαιτείται είναι σχεδόν όσο δύσκολο είναι να περιμένεις για ώριμα αβοκάντο.)

Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί,οτι αν πάσχετε από διαβήτη , μπορείτε αν θέλετε να φάτε μια ώριμη μπανάνα με βούτυρο ξηρών καρπών(nut butter). Τα λίπη στο βούτυρο ξηρών καρπών θα επιβραδύνουν την απορρόφηση σακχάρου στο αίμα σας, έτσι ώστε να μην σας χτυπήσει με τη μία.

Follow us