diy-fotistiko-ediva.gr_Είσαι και συ από τις γυναίκες που λατρεύουν τις έξυπνες κατασκευές και ψάχνεις διαρκώς ιδέες για το σπίτι; Δες εδώ πως να φτιάξεις μόνη σου diy φωτιστικό!

Υπάρχουν τόσες πολλές ιδέες που ούτε καν μπορούμε να φανταστούμε και φυσικά αυτές είναι και οι πιο εντυπωσιακές.

Μία από αυτές είναι και αυτή που βρήκα να σου παρουσιάσω, η οποία είμαι σίγουρη ότι θα σε εντυπωσιάσει με την εξαιρετική της εμφάνιση, αλλά και με το πόσο εύκολο είναι να την φτιάξεις μόνη σου.

Πως να φτιάξεις μόνη σου έξυπνη κατασκευή από χαρτόνι

kataskeyes xartoni ediva.gr

Για να φτιάξεις αυτό το υπέροχο χειροποίητο φωτιστικό το μόνο που θα χρειαστείς είναι:

  • ένα μεγάλο κομμάτι χαρτόνι,
  • μια λευκή κόλλα για γερό κράτημα,
  • έναν χάρακα,
  • έναν χαρτοκόπτη και
  • μολύβι

Άρα όπως κατάλαβες εκτός από πολύ εύκολη η κατασκευή μας είναι και υπερβολικά οικονομική, μιας και λίγο ως πολύ όλοι μας τα έχουμε αυτά τα υλικά στο σπίτι και αν όχι δεν είναι και τόσο ακριβή η κόλλα και το χαρτόνι.

idees me xartoni ediva.gr

Για να ξεκινήσουμε, θα πρέπει με τον χάρακα σου να φτιάξεις ένα σχετικά μεγάλο τετράγωνο στο χαρτόνι σου και μέσα του άλλα μικρότερα, μέχρι να φτάσεις σε ένα σχετικά μικρό.

Προσοχή θα πρέπει να αφήνεις την ίδια απόσταση ανάμεσα στις γραμμές, για να έχεις καλύτερο αποτέλεσμα.

Το ιδανικό είναι να ξεκινήσεις δημιουργώντας το πρώτο τετράγωνο με περίπου 19 εκατοστά περίμετρο (δηλαδή 4.75 εκ. η κάθε πλευρά) και να φτιάξεις μέσα του άλλα 8 τετράγωνα.

Η απόσταση ανάμεσα στα τετράγωνα που θα πρέπει να αφήσεις είναι 1 εκατοστό. Μόλις το τελειώσεις απλά κόψε με τον χαρτοκόπτη σου τα τετράγωνα.

fotistiko apo xartoni ediva.gr

Αυτό θα είναι το αποτέλεσμα σου μόλις τα κόψεις. Τώρα κάνε ακριβώς το ίδιο πράγμα για ακόμη 3 φορές, ώστε να έχεις ένα σετ για την κάθε πλευρά.

diy kataskeyes ediva.gridees gia to spiti ediva.grdiakosmitika spitiou ediva.grdiy diakosmitika ediva.gr

Και τώρα ξεκινάει το διασκεδαστικό κομμάτι, όπου με την κόλλα και ένα λεπτό πινελάκι θα δώσεις το σχήμα που επιθυμείς να έχει το φωτιστικό σου.

Καλό είναι να υπάρχει ποικιλία και να μην κάνεις όλες τις πλευρές ίδιες, ώστε το φως από την λάμπα να σχηματίζει πολλά όμορφα σχέδια στον τοίχο σου.

Στο πρώτο μας τετράγωνο κολλήσαμε όλα τα κομμάτια με φορά προς την κάτω αριστερή γωνία, ενώ στο δεύτερο στην μέση και κολλητά στην κάτω πλευρά.

Τα επόμενα 2 είναι πιο περίεργα. Στο πρώτο δεν υπάρχει κάποια συμμετρία, οπότε μπορείς απλά να αυτοσχεδιάσεις, ενώ στο δεύτερο μπορείς να δημιουργήσεις διάφορους ρόμβους, ανάλογα με την κλίση που θα δώσεις στο χαρτόνι σου.

fotistiko apo xartoni ediva.gr

Αφού τελειώσεις και με αυτό το βήμα θα πρέπει απλά να ενώσεις με προσοχή τις πλευρές με την κόλλα, ώστε να δημιουργήσεις ένα μεγάλο τετράγωνο.

idees gia to spiti ediva.gr

Τώρα χρειάζεσαι και ένα κομμάτι χαρτόνι ακόμη για την βάση σου, ώστε να κρατάει την λάμπα.

Οπότε θα πρέπει να σχεδιάσεις ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμο με διαστάσεις 17.5 εκατοστά και 5 εκατοστά. Έπειτα μέτρα την βάση της λάμπας σου και σχεδίασε την στο κέντρο από το κομμάτι που έκοψες πριν, ώστε να ανοίξεις την τρύπα στο κέντρο.

idees me xartoni ediva.gr

Το επόμενο βήμα αφορά την βάση. Γι’ αυτό θα πρέπει να κόψεις 8 κομμάτια από το χαρτόνι με διαστάσεις 19 εκατοστά x 1.4 εκατοστά.

Αυτό που μένει να κάνεις είναι να σχηματίσεις δύο κορνίζες από τέσσερα κομμάτια και στη συνέχεια βάζοντας κόλλα στην μία πλευρά της πρώτης κορνίζας, να κολλήσεις επάνω της και την δεύτερη, ώστε να κάνεις μία με μεγαλύτερο πάχος.

kataskeyes xartoni ediva.gr

Πριν κολλήσεις την κορνίζα πάνω από την βάση που φτιάξαμε για την λάμπα, κόψε στο κέντρο της μίας πλευράς μια λωρίδα 1 εκατοστού, ώστε μόλις το γυρίσεις ανάποδα να μπορεί να μπει εκεί το καλώδιο.

diy kataskeyes ediva.gr

Όσο για την κορυφή θα χρειαστείς άλλα δύο τετράγωνα, το ένα μικρότερο από το άλλο για να τα κολλήσεις ασύμμετρα στην κορυφή.

fotistiko apo xartoni ediva.gr

Τέλος, το μόνο που έχεις να κάνεις τώρα είναι να περάσεις μέσα από την τρύπα την λάμπα σου και βάζοντας το καλώδιο στην εγκοπή που δημιούργησες πριν, να γυρίσεις το φωτιστικό σου ανάποδα!

Πόσο εύκολη και ταυτόχρονα υπέροχη σου φάνηκε αυτή η κατασκευή; Θα δοκίμαζες να την κάνεις μόνη σου; Πες μας την γνώμη σου!

via

Follow us