hand_creamΗ παραλία, τα μπάνια, η ηλιοθεραπεία απαιτούν μία ιδιαίτερη προσοχή γιατί από διασκέδαση και παιχνίδι μπορούν να μετατραπούν σε εφιάλτη. Καμένη, ξεφλουδισμένη επιδερμίδα και πόνο. Πολλές φορές μάλιστα δεν έχουμε αντιληφθεί ότι έχουμε καεί.

Γυρνάμε σπίτι από την ζέστη της παραλίας κάνoυμε ένα δροσερό ντουζ, και εκεί που αισθανόμαστε φρέσκια αρχίζει να καίει το δέρμα μας από το εσωτερικό του.
Για να αποφύγετε αυτό το κάψιμο, αποφύγετε την ηλιοθεραπεία στις ώρες 12-4, φοράτε πάντα αντιηλιακό και χρησιμοποιείστε after sun lotion. Υπάρχουν πολλά προϊόντα στο εμπόριο, εμείς βέβαια επιλέγουμε να τα φτιάχνουμε μόνες μας. Να πως θα φτιάξουμε after sun lotion.

lotion_fytokomia_811641172
Η βάση μιας after sun lotion δεν είναι τίποτα άλλο από βούτυρο και την αγαπημένη σας λοσιον σώματος. Ένα άλλο απαραίτητο συστατικό ειναι το ελαιόλαδο. Το ελαιόλαδο δεν είναι ευεργετικό μόνο για τις σαλάτες και τα φαγητά άλλο και για τα μαλλιά μας και το σώμα μας. Είναι απλά μαγικό. Αν πάθετε ηλιακό έγκαυμα, μπορείτε να το αλείψετε με ελαιόλαδο και να το αφήσετε λιπαρό για λίγες ώρες. Το δέρμα σας θα ενυδατωθεί και το πιο σημαντικό δεν θα ξεφλουδίσει.
Το επόμενο απαραίτητο συστατικό είναι η αλόη. Η αλόη γενικά είναι ένα από τα καλύτερα φυτά που μπορείτε να έχετε στο μπαλκόνι σας. Ζει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αποτελεί το νούμερο ένα συστατικό για την αντιμετώπιση των ηλιακών εγκαυμάτων. Αν δεν έχετε στο μπαλκόνι σας αλόη αγοράστε ένα έτοιμο ζελέ από το εμπόριο.
Τέλος θα χρειαστούμε λάδι καρύδας, το οποίο είναι μια φυσική ενυδατική κρέμα. Για να δώσουμε ένα φρέσκο άρωμα στη λοσιον μας, ρίχνουμε μερικά φυλλαράκια λεβάντας στο λάδι καρύδας για μια ώρα.

Συγκεντρωτικά για την after sun lotion θα χρειαστούμε

3 κουταλιές της σούπας κρέμα σώματος της επιλογής σας
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας aloe vera πολτό
4 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας με άρωμα λεβάνταΑνακατέψτε όλα τα υλικά μαζί, και είναι έτοιμο!
Κρατήστε το στο ψυγείο για να είναι πάντα δροσερό και να καταπραΰνει αμέσως το δέρμα.
  

Follow us