Και όμως, οι δύο παιδικοί φίλοι δεντροφύτευσαν πάνω από 10 χιλιάδες δέντρα για να σώσουν το χωριό τους από τις πλημμύρες…

chinaΗ δύναμη της θέλησης και της αυτοθυσίας αποτυπώνονται ξεκάθαρα στα πρόσωπα δυο παιδικών φίλων από την Κίνα. Ο Jia και ο Wenqui είναι μαχητές της ζωής που γνωρίζουν το σκληρό της πρόσωπο από μικρή ηλικία.

Ο Jia Haixia είναι εκ γενετής τυφλός από το ένα μάτι. Ωστόσο, το 2000 έχασε την όραση του και από το άλλο σε ένα εργατικό ατύχημα. Ο φίλος του, Wenqui, σε ηλικία 3 ετών έχασε και τα δυο του χέρια σε ατύχημα.

Το εκπληκτικό της ιστορίας είναι ότι κατάφεραν να συνεχίσουν τις ζωές τους συμπληρώνοντας ο ένας τον άλλο, αφήνοντας ή και ξεχνώντας τα κινητικά τους προβλήματα, με αποτέλεσμα να δημιουργήσουν ένα «θαύμα» σώζοντας κυριολεκτικά το μικρό και ταλαιπωρημένο τους χωριό από τις πλημμύρες.

Ξυπνούν κάθε πρωί στις 7 για να ξεκινήσουν τη δουλειά τους.

Δεν έχουν χρήματα για την αγορά δενδρυλλίων και έτσι χρησιμοποιούν βλαστάρια από τα ζωντανά κλαδιά των δέντρων.

Η δουλειά του Jia είναι να σκαρφαλώνει και να κόβει τα βλαστάρια. Έπειτα σκάβει λάκκους και τα φυτεύει.

Μέσα σε δέκα χρόνια, μισθώνοντας γη έξω από το χωριό τους Yeli, στην βορειοανατολική Κίνα, κατάφεραν να φυτέψουν 10.000 δέντρα, δίνοντας οριστική λύση στις πλημμύρες που κατέστρεφαν το χωριό τους.

Ο Wenqui είναι αυτός που φροντίζει για την προμήθεια του νερού για το πότισμα.


Ο Jia έγινε τα χέρια και ο Wenqui τα μάτια της ιερής αυτής αποστολής, η οποία έχει αρχίσει να διαδίδεται ανά τον κόσμο κερδίζοντας τον παγκόσμιο σεβασμό. Η κρυφή ελπίδα τους είναι να βρεθεί τρόπος ώστε ο Jia να καταφέρει να χειρουργηθεί για τον καταρράκτη στο ένα του μάτι.

via

Follow us