Σου αρέσουν οι ξύλινες κατασκευές και θέλεις να φτιάξεις ένα γραφείο για τον Η/Υ σου;

Ψάχνεις για μια έξυπνη ιδέα, επειδή δεν έχεις και πολύ χώρο στη διάθεση σου; Δες εδώ πως να φτιάξεις μόνος σου ένα υπέροχο αναδιπλούμενο γραφείο!

Τα τελευταία χρόνια οι κατασκευές από ξύλο βρίσκονται σε κάθε σπίτι, μιας και είναι ένας πολύ οικονομικός τρόπος για να φτιάξεις ότι πραγματικά χρειάζεσαι, χωρίς πολλά υλικά.

Επίσης, παίζουν πολύ σπουδαίο ρόλο και στην διακόσμηση του σπιτιού, καθώς επιλέγεις μόνος σου το σχέδιο και φυσικά το χρώμα που θα χρησιμοποιήσεις. Ακόμη πιο θετικό είναι ότι ορίζεις εσύ τις διαστάσεις που σε βολεύουν, με βάση την διαρρύθμιση του χώρου σου.

Γι” αυτό και εγώ σήμερα σκέφτηκα να σου δείξω τον τρόπο για να φτιάξεις ένα μοναδικό DIY ξύλινο γραφείο, το οποίο όμως έχει την ιδιαιτερότητα ότι είναι αναδιπλούμενο για να μην σου πιάνει πολύ χώρο όταν δεν το χρησιμοποιείς.

DIY: Φτιάξε μόνος σου ξύλινο γραφείο

Μπορεί σαν ιδέα να σου φαίνεται δύσκολη αλλά πίστεψε με η διαδικασία είναι πάρα πολύ απλή και από θέμα εξοικονόμησης χώρου παίρνει άνετα 10′.

Επίσης, είναι μια εξαιρετική κατασκευή για τη διακόσμηση δωματίου και ίσως από τις πιο έξυπνες ιδέες για το σπίτι που έχεις βρει μέχρι τώρα.

Αρχικά να αναφέρω ότι εσύ θα πρέπει να προσδιορίσεις τα μέτρα ώστε να είναι πιο βολικό για το δωμάτιο σου.

Ξεκινώντας θα πρέπει να έχεις 8 σανίδες ξύλου, με σχετικά μεγάλο μήκος ώστε να φτιάξεις την μπροστινή όψη του γραφείου σου και άλλες τόσες για την πίσω πλευρά του..

Εναλλακτικά βέβαια θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις δύο έτοιμες παλέτες και απλά να γεμίσεις τα κενά τους, ώστε να εξοικονομήσεις και χρόνο.

Στη συνέχεια για να ενώσεις τις δύο πλευρές θα χρειαστείς και πάλι 8 σανίδες ξύλου, σε μήκος περίπου το μισό από τις προηγούμενες και άλλες δύο ώστε να τις ενώσεις μεταξύ τους, για να σταθεροποιηθούν.

Θα πρέπει να σχηματίσεις ένα «L» ενώνοντας το ένα πλαϊνό με την πίσω πλευρά. Και την ίδια διαδικασία θα κάνεις και για την απέναντι πλευρά με μείον μία σανίδα, ώστε να κλείνει το γραφείο.

Στη συνέχεια θα χρειαστείς ένα κομμάτι MDF για την βάση του γραφείου σου και άλλα δύο στο μισό πλάτος αυτή τη φορά, ώστε να κάνεις την επιφάνεια του γραφείου που θα χρησιμοποιείς.

Τοποθέτησε τα με βίδες στα πλαϊνά για να σταθεροποιηθούν και ενδιάμεσα βάλε άλλα τρία κομμάτια ξύλου, ώστε να κάνεις τα ραφάκια σου.

Αφού τελείωσες με την μία πλευρά, το μόνο που χρειάζεσαι είναι άλλο ένα κομμάτι MDF για την άλλη πλευρά, το οποίο θα πρέπει να βρίσκεται σε ύψος πάνω από τα ραφάκια σου, ώστε να μην βρίσκουν μεταξύ τους.

Το τελευταίο σου βήμα είναι να ενώσεις τα δύο «L» που έχεις φτιάξει, με μεντεσέδες ώστε να μπορεί να ανοιγοκλείνει σαν μια πόρτα.

Επίσης στο κινητό μέρος θα μπορούσες να βάλεις και ροδάκια για την πιο εύκολη χρήση του.

Και κάπως έτσι θα έχεις ένα υπέροχο αναδιπλούμενο γραφείο, το οποίο δεν θα σου πιάνει πολύ χώρο και θα είναι άκρως οικονομικό.

Ένα τέτοιο γραφείο θα ήταν ιδανικό και για το παιδικό δωμάτιο, όπου θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από δύο παιδιά, ένα στην κάθε πλευρά.

Αν όμως θέλεις κάτι ακόμη πιο εύκολο, θα μπορούσες να παραβλέψεις την μια πλευρά και να το σταθεροποιήσεις βιδώνοντας το στον τοίχο.

Πως σου φάνηκε η ιδέα μου; Δεν είναι μια πολύ εντυπωσιακή κατασκευή για το δωμάτιο σου;

Έχεις κάποια καλύτερη πρόταση; Μοιράσου την μαζί μου στα σχόλια!

 
Πηγή: aggouria.net
 
 
Follow us