Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Πιπεριές γεμιστές με καρύδια

Υλικά
  • 10 πιπεριές πράσινες μακρόστενες (κατσίκες)
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 250 γρ. καρύδια κοπανισμένα
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 κόκκους πιπέρι
  • ξύδι
  • ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  • Βράζουμε τις πιπεριές για ένα λεπτό και κατόπιν τις στραγγίζουμε.
  • Ψιλοκόβουμε τα καρύδια ή τα χτυπάμε στο γουδί, τρίβουμε το σκόρδο, ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και χτυπάμε όλα τα υλικά στο γουδί μέχρι να λιώσουν.
  • Προσθέτουμε το αλάτι, το ξίδι, τους κόκκους πιπέρι και όσο λάδι χρειαστεί για να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός, όχι αραιός.
  • Κόβουμε το καπάκι από τις πιπεριές και αφαιρούμε τους σπόρους.
  • Τις γεμίζουμε με τη γέμιση και τις τοποθετούμε όρθιες πλάι πλάι σε βάζο.
  • Σκεπάζουμε τις πιπεριές με ελαιόλαδο, σφραγίζουμε καλά το βάζο και τις αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2-3 ημέρες πριν τις σερβίρουμε, προσέχοντας κάθε φορά που αφαιρούμε μία πιπεριά από το βάζο να χρησιμοποιούμε στεγνό κουτάλι ή πιρούνι.
Μπορούμε να διατηρήσουμε τις πιπεριές στο ψυγείο για τουλάχιστον ένα χρόνο

 

Follow us
Similar posts
  • Το μενού της φύσ... Μάρτιος ο πρώτος μήνας της άνοιξης Να δούμε το μενού της φύσης για εμάς αυτή την εποχή. Λαχανικά Αγκινάρες λαδερές ωμοφαγικές ή σε σαλάτα τριμμένες Άνηθος νοστιμίζει τα πάντα Αντίδια σε σαλάτα αλλά και χυμό φρέσκο Αρακάς σε σαλάτα ή με σάλτσα ταχινιού ή αβοκάντο Καρότα σαλάτα ή χυμό με λεμόνι ή σε ζύμωση Κουνουπίδι [...]
  • Φτιάξτε χαλβά με... Υλικά Για 4-6 άτομα 1 κιλό Ταχίνι από 100% πολτοποιημένο σουσάμι 700 γραμμάρια ζάχαρη 100 ml νερό Για τη γέμιση φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα 1κουταλιά του γλυκού βανίλια σκόνη 2 κουταλιές του γλυκού κακάο 1 ολόκληρη σοκολάτα λιωμένη Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει καραμέλα στους 125 βαθμούς (χρησιμοποιούμε [...]
  • Μπιφτέκια λαχανι... Υλικά για 3 μερίδες: 1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα 1 καρότο ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 3 μικρές πατάτες 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι καλαμπόκι 7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά ½  σκελίδα σκόρδο λιωμένο λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένουμε [...]
  • Πότε άλλαξε χρώμ... Η ταραμοσαλάτα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Καθαρά Δευτέρα, καθώς αποτελεί εκλεκτό σαρακοστιανό μεζέ. Είναι νόστιμη, αλμυρή και κρεμώδης, με κύριο υλικό της τον ταραμά. Ο ταραμάς προέρχεται από αυγά μπακαλιάρου ή κυπρίνου, τα οποία συνήθως ωριμάζουν μέσα σε ξύλινα βαρέλια σε ένα μείγμα από νερό, αλάτι και ζάχαρη και κατόπιν επεξεργάζονται ώστε να παραχθεί [...]
  • Σπιτικό πιροσκί ... ΥΛΙΚΑ Υλικά για τη ζύμη 450 gr. αλεύρι για τσουρέκια 150 ml. νερό χλιαρό 115 gr. βούτυρο 8 gr. μαγιά στιγμής 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κρασί 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 2 αυγά  Για τη γέμιση με πατάτα 600 gr. πατάτες 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 μικρό ματσάκι δυόσμο [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish
«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Αρχείο

GreekEnglish