Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Ριζότο με άγριο σπαράγγι και κρέμα γάλακτος

οβρια & σπαραγγι
Έκανα μια βόλτα στο χωριό μου με συγκεκριμένο σκοπό: να μαζέψω οβριές και να δω αν έχουν βγει τα άγρια σπαράγγια. Τελικά βρήκα πιο πολλά σπαράγγια. Χάθηκα με τις ώρες στις ρεματιές και στις άκρες των χωματόδρομων, το μάτι μου εστιασμένο και εκπαιδευμένο πλέον στο να εντοπίζει τη φαλλική και νοστιμότατη άγρια βρώσιμη χλωρίδα.
μυρώνια
Πορώθηκα. Ένα σπαράγγι έβαζα στο καλάθι μου, ένα έτρωγα. Άρχισα να φαντασιώνομαι με το τι θα φτιάξω.
Μέχρι να φτάσω σπίτι, είχα βρει μυρώνια και μάραθο και είχα στήσει τη συνταγή στο κεφάλι μου. Ήθελα ρύζι και σπαράγγια. Τα υπόλοιπα βγήκαν στην πορεία καθώς ξεκίνησα τη διαλογιστική διαδικασία της αλχημείας στην πυρωστιά στο τζάκι μέσα σε γανωμένο τέντζερη.
Μέχρι να μου έρθει η έμπνευση, έβαλα σε άλλον τέντζερη νερό να βράζει με τα απομεινάδια άλλων σπαραγγιών που είχα κρατήσει – αυτός ήταν ο ζωμός μου.
Τσιγάρισα ένα κρεμμύδι, ένα πράσο, δύο ψιλοκομμένα καρότα, τα μυρώνια και το μάραθο (βάλετε

Ριζότο με άγριο σπαράγγι και κρέμα γάλακτος σε τέντζερι

 και μαϊντανό αν έχετε) σε λίγο λάδι στον τέντζερη σε πολύ χαμηλή φωτιά. Ύστερα έριξα 2 κούπες ρύζι (είχα νυχάκι – αν έχετε arborio ρίχνετε το ζωμό λίγο λίγο) και τα σωτάρησα με ½ κουταλάκι κουρκουμά, μία πρέζα πάπρικα και μαύρο πιπέρι. Ακολούθησε ένα σφηνάκι κρασί. Όταν το απορρόφησε, έριξα 3 κούπες από το ζωμό1 πολτοποιημένη σκελίδα σκόρδο (δεν μου αρέσει να τσιγαρίζω το σκόρδο από την αρχή γιατί καίγεται), 1 κουταλάκι αλάτι και το ανακάτευα συνεχώς μέχρι να γίνει. Όταν τρωγόταν το ρύζι, έριξα τα τεμαχισμένα άγρια σπαράγγια (μπορείτε να βάλετε οβριές ή και έναν συνδυασμό των δύο) για λίγα λεπτά. Στο τέλος, έβαλα 2 φλυτζάνια του καφέ κρέμα γάλακτος και ½ φλυτζάνι τριμμένη Φορμαέλα Καλαβρύτων (μπορείτε να βάλετε οποιοδήποτε παρόμοιο κίτρινο τυρί, πχ παρμεζάνα).
Κανονικά το αφήνετε να κάτσει 5-10 πριν το σερβίρετε. Αν όμως είστε πεινασμένοι μετά από μια μεγάλη μέρα στη φύση και στον κήπο, απολαύστε κατευθείαν από τον τέντζερη…
Σερβίρει 4 άτομα μία φορά ή 2 άτομα 2 φορές.
Ριζότο με άγριο σπαράγγι και κρέμα γάλακτος
ΠΗΓΗ:kangouro.gr
Follow us
Similar posts
  • Φτιάξτε χαλβά με... Υλικά Για 4-6 άτομα 1 κιλό Ταχίνι από 100% πολτοποιημένο σουσάμι 700 γραμμάρια ζάχαρη 100 ml νερό Για τη γέμιση φιστίκια Αιγίνης αποφλοιωμένα 1κουταλιά του γλυκού βανίλια σκόνη 2 κουταλιές του γλυκού κακάο 1 ολόκληρη σοκολάτα λιωμένη Εκτέλεση Σε μία κατσαρόλα, βράζουμε την ζάχαρη με το νερό μέχρι να γίνει καραμέλα στους 125 βαθμούς (χρησιμοποιούμε [...]
  • Μπιφτέκια λαχανι... Υλικά για 3 μερίδες: 1 φλιτζάνι βρασμένα φασόλια λευκά ή κόκκινα 1 καρότο ½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους 3 μικρές πατάτες 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα 1 φλιτζάνι καλαμπόκι 7 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά ½  σκελίδα σκόρδο λιωμένο λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο αλάτι και πιπέρι ρίγανη Εκτέλεση Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια σε κρύο νερό. Το πρωί τα πλένουμε [...]
  • Πότε άλλαξε χρώμ... Η ταραμοσαλάτα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Καθαρά Δευτέρα, καθώς αποτελεί εκλεκτό σαρακοστιανό μεζέ. Είναι νόστιμη, αλμυρή και κρεμώδης, με κύριο υλικό της τον ταραμά. Ο ταραμάς προέρχεται από αυγά μπακαλιάρου ή κυπρίνου, τα οποία συνήθως ωριμάζουν μέσα σε ξύλινα βαρέλια σε ένα μείγμα από νερό, αλάτι και ζάχαρη και κατόπιν επεξεργάζονται ώστε να παραχθεί [...]
  • Σπιτικό πιροσκί ... ΥΛΙΚΑ Υλικά για τη ζύμη 450 gr. αλεύρι για τσουρέκια 150 ml. νερό χλιαρό 115 gr. βούτυρο 8 gr. μαγιά στιγμής 1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κρασί 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 2 αυγά  Για τη γέμιση με πατάτα 600 gr. πατάτες 1 μεγάλο κρεμμύδι 1 μικρό ματσάκι δυόσμο [...]
  • Μανιταρόσουπα εύ... Περιγραφή Μανιταρόσουπα που γίνεται πανεύκολα, γρήγορα και είναι νόστιμη! Τι χρειαζόμαστε: 400 γραμμάρια μανιτάρια 1 φλιτζάνι τσ. φρέσκο κρεμμυδάκι 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο 4 κ.σ ελαιολαδο 1 φλιτζάνι τσ. γάλα φρέσκο (χλιαρό) 2 φλιτζανια τσ. νερό 1 κ.σ αλεύρι 1 κ.γ κόφτο αλάτι ½ κ.γ μοσχοκάρυδο ¼ κ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι Πώς το κάνουμε: 1) Κόβουμε [...]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish
«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Αρχείο

GreekEnglish