Σχετικά με την επιβίωση στην ύπαιθρο & έναν ποιοτικότερο τρόπο ζωής

Φωτοβολταϊκά που “απολαμβάνουν” τη σκιά

Ένα νέο είδος φωτοβολταϊκών που είναι πιο αποτελεσματικά σε νεφελώδες περιβάλλον, σχεδίασαν βρετανοί επιστήμονες.
 
Εκτεθειμένα σε άμεσο φως του ήλιου, τα φωτοβολταϊκά αυτά έχουν 10% απόδοση, όμως όταν οι συνθήκες είναι πιο νεφελώδεις, ηαποτελεσματικότητά τους φτάνει στα 13%, ισχυρίζεται ο δρ Fernando Castro, επικεφαλής της έρευνας στο Εθνικό Εργαστήριο Φυσικής στο Teddington της Βρετανίας. “Τα οργανικά φωτοβολταϊκά λειτουργούν πολύ καλύτερα σε συνθήκες χαμηλού και διάχυτου φωτισμού. Ακόμα κι αν το περιβάλλον είναι νεφελώδες, εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά. Δεν είναι ότι παράγουν περισσότερη ηλεκτρική ενέργεια, αλλά είναι πιο αποτελεσματικά στην παραγωγή ενέργειας από το διαθέσιμο φως. Επομένως, με συννεφιά, λειτουργούν καλύτερα από τα κανονικά πάνελ”.
Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι είναι κατασκευασμένα από μικρά οργανικά μόρια, τα οποία διαλύονται εύκολα και τυπώνονται σε 3D σε οποιοδήποτε σχήμα, μέγεθος ή επιθυμητό χρώμα.
Η σημαντικότερη, ίσως, αξία των οργανικών φωτοβολταϊκών είναι η ευελιξία τους. Έχουν την ικανότητα να ενσωματωθούν σε διάφορες συσκευές που χρησιμοποιούνται σε απομακρυσμένες περιοχές, αλλά απαιτούν τη δική τους ειδική πηγή ενέργειας. Ρούχα και άλλα αντικείμενα με ανώμαλα σχήματα θα μπορούσαν να είναι κύριοι υποψήφιοι.
econews
Follow us

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

GreekEnglish

«Τίποτα δεν είναι πιο δυνατό, από μια ιδέα, που έφτασε η ώρα της να πραγματοποιηθεί...» Βίκτωρ Ουγκό

Enter your email address:

Αρχείο

GreekEnglish